Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a munkaszerződés elmulasztá...

Mi a munkaszerződés elmulasztásának következményei?

Figyelt kérdés
Három napig dolgoztam egy munkahelyen úgy hogy nem kaptam munkaszerződést. Ezért a harmadik nap otthagytam őket. Hol tudom ezt a jogellenes dolgot bejelenteni?

júl. 26. 17:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
A munkavégzés napján történő BEJELENTÉSSEL már létre is jött a munkaviszony a jog ennyit vár el a munkáltatótól elsődlegesen a papírokra 30 nap türelmi időt ad a jog.
júl. 31. 15:58
 12/16 anonim ***** válasza:

10,

Ilyen helyen nem dolgozol. Kész. Nem is értem, hogyan lehet ezt eltűrni, komolyan. Már bocs, de ha meg jött volna a NAV a büntetéssel, akkor mit gondolsz, mit mondtál volna? Jajbocsi, karanténban voltam? Senkit nem érdekel, hogy hol van az aktuális dolgozó, a munka nem állhat le emiatt. Ilyen nincs, mert pl egy munkahelyi balesetnél mégis hogyan számfejtettek volna nélküled? 6 hét rengeteg idő.

júl. 31. 16:16
 13/16 anonim ***** válasza:
0%

Hagyjad 11es, nem ertik.

A munkaviszony ervenyes szobeli megallapodassal es rautalo magatartassal is.

Egyik se tud mutatni a mtvben olyan reszt hogy a munkavegzes megkezdese elott kotelezo irasba foglalni a szerzodest. Csak annyi van hogy kotelezo, es hogy ha 30napig nem teszi meg a munkaltato, akkor a munkavallalo erre hivatkozhat.

De nem ertik a logikajat. Ha nem lenne turelmi ido 30nap, akkor nem letezne ez a 30napos hatarido mint hivatkozasi alap.

júl. 31. 22:12
 14/16 anonim ***** válasza:

13 nagy logika van abban, hogy 30 napig simán áttoszhatja a fejed a kedves munkáltató 🤣🤣

Tisztességes helyen bizony az első napon készen van a papírmunka. Amelyik cég erre nem képes, azt ott kell hagyni.

aug. 1. 07:55
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

Nem bassza at a fejed, mert a munkaszerzodes ervenyes a szobeli megallapodassal is. Ha te ott elkezdesz dolgozni, kapsz mondjuk egy belepo kartyat, akkor a munkaltato nem tudja es nem is fogja azt mondani hogy a dolgozo sosem dolgozott ott.

De hiaba is magyarazom.

aug. 1. 09:21
 16/16 anonim ***** válasza:
15, nyilván hiába, mert ezer meg egy ellenpéldát tudok mondani.
aug. 1. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!