Elfogadott az elektronikus munkaszerződés ma Magyarországon?
"Nekem kicsit fura ez."
És ez kit érdekel, hogy neked fura-e vagy nem? Gondolom a faluban ahol laksz megrekedtek az emberek a 90-es évek szintjén, viszont attól a technológia folyamatosan fejlődik, 2024-ben semmi furcsa nincs ebben azoknak a munkavállalóknak akik nem zsákfaluból származnak.
Én így kötöttem szerződést jelenlegi munkahelyemen. Fizikai papír példányt soha nem láttam a munkaszerződésemből. E-mailbe küldték ki, amit elektronikus aláírással hitelesítettem.
Az ügyfélkapun lekérdezve pedig látható a NEAK oldalán hogy ténylegesen biztosított jogviszonyom van náluk.
"Elfogadott az elektronikus munkaszerződés ma Magyarországon?"
A munkaszerződést írásba kell foglalni és "hitelesnek" kell lennie. Az MT nem írja elő, hogy csak fizikailag lehet ez megoldani. Innentől kezdve nyilván teljesen szabályos az elektronikus munkaszerződés is.
"és azt is kérik tőlem, hogy ha van rá mód, még a kezdés előtt írjam alá a sajátom."
A munkaszerződést az esetek 99,9 %-ában a munka megkezdése előtt szokás aláírni, ebben semmi rendkívüli nincs, mert onnantól kezdve a vita kizárva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!