Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ilyenkor megszűnik a munkaszer...

Ilyenkor megszűnik a munkaszerződésem?

Figyelt kérdés

Jelenleg CSED-en vagyok még 2 hónapig, a GYED-et a párom fogja igénybe venni. Mielőtt eljöttem CSED-re határozatlan szerződést kaptam. De most ha már nem leszek CSED-en, akkor olyan lesz,mintha nem dolgoznék ott? Nem lesz köteles visszavenni a munkáltató?

(Önkormányzatnál dolgozom, új főnököm lett)

jún. 11. 14:33
 1/3 anonim ***** válasza:

Szules alatt allomanyban maradtal, kotekes visszavenni termeszetesen, ez a szulesi vedelem lenyege.

Sot koteles rovidebb munkaidot adni ha kered, nem tulorazhatsz stb.

jún. 11. 15:41
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

"Ilyenkor megszűnik a munkaszerződésem?"

Felmondtál, felmondtak neked? Nem. Akkor miért szűnne meg?

"Nem lesz köteles visszavenni a munkáltató?"

Az ilyen kérdést soha nem értettem. Mi az, hogy visszavenni? Leszámoltál, hogy vissza kéne vennie? Nem.

Jelzed időben a munkáltató felé (legalább 30 nappal előbb), hogy szeretnél visszatérni a munkába, mert megszakítod a gyermekgondozás miatt igénybe vett fizetési nélküli szabadságodat. Nem fogja azt mondani, hogy nem jöhetsz, hiszen van egy élő munkaszerződésed vele, mely alapján neki foglalkoztatási és bérfizetési kötelezettsége van, neked pedig munkavégzési kötelezettséged.

A törvények az új főnökre is vonatkoznak, nem csak a régiekre.

jún. 12. 04:55
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen:*
jún. 17. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!