Ha határozott idejű munkaszerződést pár héttel a lejárta elől felbontok, akkor mennyi kártérítést kell fizetnem?
Hogy érted, hogy amennyit fizetnek nekem?
Egy havi fizetésnyi összeget oda kell adnom?
A szerződés nem tartalmazza, hogy mennyit kell fizetnem.
Azt írja a szerződés, hogy 4 havi távolléti díjat kell fizetnem károkozas esetén. De ebbe nincs benne az, hogy ha felbontom a szerződést akkor is beleszámít.
"Ha a kárt... a munkaköréből fakadó kötelezettségeinek gondatlan megszegésével okozza".
"Szándékoa vagy súlyosan gondatlan károkozás esetén a teljes kárt a Munkavállaló köteles megtéríteni"
Ebbe az is beletartozik, ha pár héttel korábban felmondok?
Pfff....
Minek írunk munkaszerződést, ha az nem egyértelmű?
Ennyi erővel a munkáltató simán lehúzhat engem egy rakás pénzzel, hiszen nem ismerem a szabályokat.
Azok a szerencsétlenek, akik Schadl György mivoltából fizettek jogtalanul súlyos pénzeket, szintén ezért károsodtak meg, mert tudatlanok voltak.
A szerződésbe feketén-fehéren bele kellene írni mindent úgy, hogy egy 90-es IQ-val rendelkező ember is megértse.
"Minek írunk munkaszerződést, ha az nem egyértelmű?" Teljesen egyértelmű, mert a munka törvénykönyve szabályozza. Szerintem nem szeretnél te se olyan szerződést kapni, amihez hozzá van csatolva a munka törvénykönyve.
Ha határozott idejű szerződést nem közös megegyezéssel mondasz fel, akkor a határozott időből hátralévő, de legfeljebb háromhavi távolléti díjnak megfelelő összeget vagy köteles megfizetni.
Van egy olyan pont a szerződésben, amikor jogosan mondhatok fel, ha a munkáltató veszélyezteti az egészségemet.
Nálam a munka hatására mentális zavarok alakult ki. Inszomnia, kényszerbetegség stb.
Holnap megyek az orvoshoz, és ha ő is megállapítja nálam ezeket szakmai szemmel is, akkor is fizetnem kell, vagy jogosan mondhatom fel a szerződést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!