Nem a munkaszerződésem szerinti időben dolgozom, helyes ez? A cégtől kérhetek -e kártérítést? Hova forduljak?
Mégis milyen kártérítést akarsz kérni?
Ha a szerződéseben le van írva a munkaidőd, és te nem úgy dolgozol, akkor az első amit csinálni kell, hogy odaállsz a főnököd elé, lobogtatod a szerződésedet, majd közlöd, hogy nem ez van leírva. Nem jó a munkabeosztás. 2 eset történhet ezek után.
1. A főnököd közli veled, hogy ez van ezt kell szeretni. ha nem tetszik a rendkívüli változtatást amit bármikor szíve joga megtenni, akkor nyugodtan felmondhatsz.
2.A főnököd közli, hogy nem érdekli a problémád, ezért te be adod a felmondásodat.
Tudod nem kötelező úgy dolgoznod ahogy elvárják.
ha benne van az a mondat, hogy a felettes beosztása szerint.. akkor kitörölheted azzal, hogy mi van a szerződésedben munkaidőt és munkakört tekintve!
Engem olyan dolog miatt jelentett fel a volt munkáltatóm, amiért nem én tartoztam felelősséggel, közöm nem volt a dologhoz amióta a cégnél voltam. Kutyát nem érdekelte!
"Ez így nem helyes szerintem! Mert a munkaszerződésedben foglaltak szerint kel,hogy dolgozz! "
De ki mondta, hogy dolgozz így? Az első munkanapodon, amikor nem a szerződésedben leírt beosztásban hívtak, akkor már ott kellett volna toporzékolnod a főnöködnek, hogy helló, a szerződésben nem ez van leírva!
Nincs a munkaszerződésemben benne! Így szól a szerződésem! A munkaszerződés helye és ideje. A munka vállaló munkavégzésének helye a munkáltató székhelye.
A munkavállaló munkarendje több műszakos, foglalkoztatása teljes munkaidőben történik, a munkaidő beosztása 12 órás munkanapok szerint történik havonta előre közlendően. A munkavállalót a 18 és 6 óra közötti időtartam alatt történő munkavégzés esetén 30% műszakpótlék illeti meg. Ennek ellenére 3 műszakban dolgozom 8 órában!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!