Hogyan lehet részt venni az itthon készült filmek forgatásán?
Rengeteg hazai és hollywoodi film készül itthon(engem most leginkább a hollywoodiak érdekelnének)
Ezek forgatásán sokszor itthoni szakemberek vesznek részt és érdekelne, honnan lehet ilyen pozíciókra jelentkezni?
Persze nem a konkrét szakmaiakra, bár az is érdekelne, azokra hogy lehet, de rengetek statisztára és egyéb személyzetre van szükség és sosem értettem, hogy mégis honnan találnak ezekre embereket, ha velem még sehol nem került szembe egyetlen ilyen hirdetés sem.
A filmkészítés irányába akarnék elmenni és főleg a hollywoodi filmek érdekelnek, azért kérdezem
Ilyen fogalmatlan szinten?!
A filmkészítés szakma.
Nem hirdetnek semmit.
A producer pontosan tudja, “hova kell nyúlni”. Megvannak a saját embereik ott is, itt is.
A statisztériát pedig statisztaszervező cégnél választják ki az adatbázisból.
2016-ban az egyetemi hirdetőtáblán volt statiszta keresési hirdetés, feltételek különböző szerepkörre:
A) lovas huszár: férfi, min. 16 év, min. 170cm, értelemszerűen tudjál lovagolni
B) harcos: férfi, min. 16 év, min. 180cm, izmos, előny 190cm feletti + 6 pack
Napi 6500Ft-ot fizettek, 5-6 nap Bécs mellett, napi 3+1 étkezés és szállás, Győrből gyújtóbuszos oda és visszautaztatás.
Sokan jelentkeztek, de csak egy olyan srácot választottak ki akit ismertem, őt viszont mindkét lehetőségre, sőt valami pár szavas szöveget is kapott. Ő utána toborozhatott is későbbi keresés esetén 1000Ft/nap*fő jutalékért, tehát ismeretségi alapon kerülhetsz be, ha megfelelsz a követelményeknek.
Van az a 3 nagy és kb 10 kisebb cég, akik mozgatják a hazai filmgyartast.
Ezekhez kell jelentkezni.
Midatlanic, pioneer, stb...
Google a barátod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!