Szerintetek mivel kell foglalkozni?
Elkeserítően nézem hogy az emberek Budapesten veszik a 60 milliós panel kockákat és a 100 millió feletti kertes házakat is.
Ez mind szép és jó. De mit kell ahhoz tenni dolgozni vagy csinálni hogy legyen pénz az embernek ilyen házra ami átlagosnak mondható?
Teli vannak az állások nettó 400 ezer Ft-os munkákkal. Meg ha az ember nem költi el a pénzét ami képtelenség. De az is akkor évi 5 millió Ft. 10 év 50 20 év 100 millió Ft. De akkor már a ház 200 milliót fog érni.
Hitel nagyon drága.
Aki nem örököl semmit az mit csináljon?
Vállalkozzon? Ahhoz is pénz kell meg nyereséges jó ötlet. Keressen jobb fizető munkát? Hát a légi forgalomi irányítók kapják a legtöbb fizut de oda bekerülni esélye kb 1%. szóval nem tudom. Be fáradtam 10 éve dolgozok becsületesen és nem sikerült összeszednem gyűjtenem pénzt.
Kérdező siránkozás nem fog előre vinni, igen sajna nem egyszerű a világ de csak azzal tudsz dolgozni ami jelenleg van.
Pár gondolat:
- Ránéztem a lakáspiacra, még 11. Kerület közelebbi részén is van 45 milla körül jópár 50nm es panel.
-Hitel miért lenne halál? Szimplán úgy kell felvenni, hogy legyen biztonsági tartalékod. Ha nincs lakásod ugyan úgy fizetned kell a költségeidet, mint albi költség vagy étkezés.
- Nem csak IT val lehet jól keresni. Persze IT messze jobban keres, de egy jobb szakmával ugyan úgy tudsz nettó 500 felett hazavinni. Ehhez viszont tenni kell, ahogy valaki említette átlag feletti fizetéshez átlag feletti tudás kell.
- senki se akadályoz meg abban, hogy párod legyen. 2 keresős rendszerben az egyedül élés egyfajta luxus. 2db fizetésből pedig jóval többet lehet félretenni mint külön-külön.
1. Köszönd meg Orbánnak. Az eszetlen pénzszórása miatt ma már aki nem gyárt 3 kölyköt, annak szinte esélytelen a saját ház.
2. Nem csak Budapest létezik. Sőt, az egy túl nagy, túl büdös, túl élhetetlen város. Vannak normális városok, ahol a Budapesti ár feléért kapsz lakást.
3. A hitel, pláne a lakáshitel nem is olyan drága.
4. Az ember általában nem egyedül vesz lakást. Két nettó 400-as fizuból meg azért már kigazdálkodható a dolog.
"nem lettem informatikus mert nem ment a matek"
Szoftverfejlesztő vagyok, külföldre dolgozok, a havi nettóm 7 jegyű összeg forintban.
Megsúgom: anno KETTESRE érettségiztem matekból.
"nem adnak nekem hitelt. Pláne nem 400 ezer forintra."
Nettó 400 ezerre havi 120 ezres törlesztő biztonsággal bevállalható. Ez kb 18 milliós hitelösszeg 25 évre. Szóval, ha 2,5 évig folyamatosan megtakarítottál volna, akkor most meglenne az önerő egy 25 milliós lakáshoz. Persze nem Budapest, de élhető városban lehet venni ennyiért lakást.
"Fogjátok már fel hogy a hitel egyenlő a halállal. És ha megszűnik a munkám? Akkor miből fogom fizetni a hitelt?"
Ez (függetlenül attól, hogy kapnál-e hitelt, vagy sem), elég nagy butaság. Az ésszerű összegű, körültekintően felvett hitellel nincs semmi baj, és még a kockázata sem túl magas. Manapság hitel nélkül nagyon nagyon kevesen tudnak boldogulni.
Létezik egyébként hitelfedezeti biztosítás is.
(Egyébként a vállalati szektorban teljesen megszokott és általános, hogy a cégek hitelt vesznek fel, hitelből (és pályázati pénzekből) fejlődnek. Csupán önerőből a cégek túlnyomó többsége fejlődésképtelen lenne.)
#25 Ketten, nettó 800-ból már nagy nehezen össze lehet hozni egy lakást.
A különbség, hogy ez korábban sokkal könnyebb volt és akár egyedül is tudtál lakást venni. Ma már nem és ennek a CSOK az oka.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!