Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek mivel kell foglalk...

Szerintetek mivel kell foglalkozni?

Figyelt kérdés

Elkeserítően nézem hogy az emberek Budapesten veszik a 60 milliós panel kockákat és a 100 millió feletti kertes házakat is.

Ez mind szép és jó. De mit kell ahhoz tenni dolgozni vagy csinálni hogy legyen pénz az embernek ilyen házra ami átlagosnak mondható?

Teli vannak az állások nettó 400 ezer Ft-os munkákkal. Meg ha az ember nem költi el a pénzét ami képtelenség. De az is akkor évi 5 millió Ft. 10 év 50 20 év 100 millió Ft. De akkor már a ház 200 milliót fog érni.

Hitel nagyon drága.

Aki nem örököl semmit az mit csináljon?

Vállalkozzon? Ahhoz is pénz kell meg nyereséges jó ötlet. Keressen jobb fizető munkát? Hát a légi forgalomi irányítók kapják a legtöbb fizut de oda bekerülni esélye kb 1%. szóval nem tudom. Be fáradtam 10 éve dolgozok becsületesen és nem sikerült összeszednem gyűjtenem pénzt.

júl. 10. 19:00
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
81%

Pedig ezeket az ingatlanokat hitelre veszik meg az emberek, és abból és a jómódúak és általában nem egyedül hanem párkén két ember átlag feletti fizetéséből törlesztik.

Te egyedül átlag vagy alatti fizetésből nyilván nem fogsz fővárosi 60-100 milliós ingatlant venni.

júl. 10. 19:25
 2/32 anonim ***** válasza:
61%
Csok, babaváró
júl. 10. 19:25
 3/32 anonim ***** válasza:
67%

"10 év 50 20 év 100 millió Ft. De akkor már a ház 200 milliót fog érni.

Hitel nagyon drága."

Ezért kell hitelt felvenni.

Az ingatlan ára hosszú távon a futamidő végére így is nagyobb lesz, mint a kifizetett THM.

júl. 10. 19:29
 4/32 A kérdező kommentje:
Fogjátok már fel hogy a hitel egyenlő a halállal. És ha megszűnik a munkám? Akkor miből fogom fizetni a hitelt? Diákhitelem van amúgy sem adnának hitelt és azt törlesztem.
júl. 10. 19:32
 5/32 anonim ***** válasza:
68%
Felfogtuk. De akkor ennyi. Te is fogd fel hogy albérletbe fogod leélni az életed.
júl. 10. 19:35
 6/32 anonim ***** válasza:
75%

Aki nem örököl semmit az mit csináljon?

Tanuljon. Pénzügyről, a világról, a társadalomról, országokról és ezeknek a működéséről.

Meg felejtse el az ilyen téveszméket, mint a "vállalkozáshoz sok pénz kell meg jó ötlet."

júl. 10. 19:36
 7/32 anonim ***** válasza:
85%
És az albérletet miből fizeted, ha megszűnik a munkád? Ugyanúgy mehetsz az utcára, mintha törlesztőt kéne fizetned. Sőt, elárulom, a bank előbb fog haladékot adni, mint albi esetében a lakás tulajdonosa.
júl. 10. 19:40
 8/32 anonim ***** válasza:
81%

550 ezret keresek, feleségem is. Hitelt kellett felvenni a meglévő önerőhöz, hogy vehessünk házat.

Nagyon rosszul gondolod hogy a hitel egyenlő a halállal. Szerintem te még nagyon fiatal vagy és tapasztalatlan ráadásul utána se nézel a dolgoknak.

Ha elveszíted a munkád az albérletet sem fogod tudni fizetni, onnan is repülsz.

Ha elveszíted a munkád, hitel esetén van türelmi idő

Hitel felvételnél biztosítást kell kötni és ha elveszíted a munkád a biztosító fizeti a hiteled 6 hónapig

Legyen minimum annyi félretett pénzed, hogy ha elveszíted a munkád fenn tudd magad tartani min. 3-4 hónapig.

Legrosszabb esetben eladod az ingatlant vissza fizeted a hitelt.

júl. 10. 19:42
 9/32 A kérdező kommentje:

De nekem nincs se párom se feleségem. Szüleimnél lakok de panelban. Ők sem voltak soha gazdagok. Nagyszüleim nem élnek.

Nincs olyan munka ahol fel vennének is meg is fizetnek.

Hogyha albérletről beszélünk, Pesten kb. 160 ezer Ft egy jó állapotú mondjuk.

És akkor még nem ettem nem ittam, nem fizettem be a számlákat és stb.

Viszont nem keresek havi nettó 800 ezer forintot ami elég lenne rá.

Nincs olyan munka.

Persze van pl- az IT szektorban de nem lettem informatikus mert nem ment a matek.

Ezért keresek havi nettó 400 ezret. De ahol most vagyok is nehezen vettek fel.

Én szeretnmék keresni havi nettó 800-900 ezret fixen biztos munkahelyen ahol 20 év múlva sem küldenek el.

De nincs ilyen. Nincs ilyen. És senki sem segit ebben sem.

A cégek pláne a magyar cégek nem arról híresek hogy megfizetik a magyar embert.

Inkább felveszik a külföldi munkavállaókat. Hiába nézegetem napont a proffession meg a linkedin meg az indeed oldalait nincsen mgefelelő munka ahol normális fizetést adnának.

A végezttségem meg technikum.

Van egy épületgépészeti technikusi végzettségem de nincs sok tapasztalatom benne.

És elvégeztem egy masszőr képzést is. Jelenleg ebben is dolgozok egy fürdőben de nem keresek vele jó.

Válallkozáshoz meg pénz kell pláne a marketingre a helyre meg mindenre. Nem egyszerű.

júl. 10. 19:48
 10/32 anonim ***** válasza:
73%
Hallod te nagyon nem ebben a világban élsz...
júl. 10. 19:53
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!