Diplomásként bruttó 1 millió forintos bér jónak számít? Többi info lent!
Gazdasági területen van egy egész jó mesterdiplomám, és végzés óta 3 év munkatapasztalatom van viszonylag jó helyekről (Mondjuk úgy, hogy kb most lettem senior). Budapesten, gazdasági területen, jelenleg bruttó 900 ezer és 1 millió ft közötti összegű alapbért fogok kapni, plusz a szokásos SZÉP kártyás cafeteria és év végi bónusz ami ki tudja mennyi...
Most az egyéb juttatásokat nem számszerűsíteném, mint céges telefon és laptop, minimális egészségbiztosítás, ami mind hasznos, de a legtöbb helyen van, és pénzben nem annyira kifejezhető, összemérhető.
A fő kérdésem az lenne, hogy diploma, szakterület, tapasztalat és lokációt is figyelembe véve, ez most egy átlagos vagy jó fizetésnek számít? Tudjuk, hogy Magyarországon alacsonyak a fizetések, de nekem az az érzésem, hogy ilyen infláció után, ezen a területen relatív értelemben is alacsony. Az IT-sokról nyilván tudom, hogy ilyenkor már sokkal jobban keresnek, de hasonló területen dolgozók, esetleg orvosok, jogászok, mérnökök, mit gondoltok, mik a tapasztalataitok?
A KSH statisztikák szerint könnyen össze tudom mérni, hogy elvileg jól élek, de egyrészt én baromira nem érzem ezt, másrészt szinte minden ismerősöm többet keres körülöttem, harmadrészt pedig nehéz pontos és jó statisztikákat találni arról, hogy egy ilyen szűkebb szakterületen, évek tapasztalatának a függvényében hogyan váltakozik a bérezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!