Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy elnek meg Budapesten az...

Hogy elnek meg Budapesten az emberek 300e nettobol ?

Figyelt kérdés
Pl. a.plazakban a bolti eladok, penztarosok, csak ennyit keresnek...
jún. 27. 09:05
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
59%

30+

Már csak vegyük a klímát és a fűtést. Nagyon szerencsések vagyunk, egyikre sincs szükség. Más viszont rosszul van télen és nyáron is. S akkor még túlárazott albérlet vagy hitel.

jún. 28. 11:29
 32/38 anonim ***** válasza:
100%
28: éhenhalni nem kell, persze, de két gyereket nevelve ez egyáltalán nem egy olyan összeg, amiből megy a habzsidőzsi. Mi ennyit keresünk átlagosan (13. havi meg ilyesmi nincs, max néha egy kis bónusz), a két gyerekkel úgy tudunk félretenni, hogy oda kell figyelni rendesen. Soknak tűnik ez a pénz, de 4 emberre marha könnyen elmegy, pedig nekünk a lakáshitelünk pl. még nem is olyan egetverő, mint manapság lenne.
jún. 28. 11:37
 33/38 anonim ***** válasza:
33%

32# Azt nem mondtam, hogy dőzsölni kell ennyiből (az amúgyis kinek mit jelent ugye), de kényelmesen el lehet éldegélni belőle pláne hitel nélkül, vagy minimális hitellel.

Mi is ennyiből élünk úgy, hogy jelenleg gyed-en vagyok a második gyerkőcünkkel. A gyerekeink még picik, nem olyan "költségesek", a lakáshitelünk szemmel kb. láthatatlan összeg, tudunk megtakarítást képezni és sosem kell összerezzenni, ha elromlik az egyik autó hó végén. Anyagi biztonságban érzem magunkat ilyen, de ez nyilván azzal járt, hogy megteremtettük az alapokat mielőtt gyereket vállaltunk, tehát nem huszonhárom/-öt évesen lettünk szülők frissen kikerülve az iskolapadokból. Nyilván ahányan vagyunk, annyi igényszint, csak nem szeretem, ha sz*rozzuk a hazánkat kollektíven. Nem tagadni való, hogy sok szférában komoly problémák vannak hazai viszonylatban és a bevételekhez képest iszonyatos árak, de azért azt se felejtsük el, hogy mindenki a saját sorsa kovácsa. Mutogatással meg "sz*r helyezéssel" nem jutunk előrébb.

jún. 28. 12:43
 34/38 anonim ***** válasza:
73%

28

Ja, csak nem mindenki a "nem éhenhalásra" játszik. Egyesek szeretnek a vegetáláson túlmutató életet élni.

jún. 28. 12:45
 35/38 anonim ***** válasza:
47%
34# Akkor neked is szól az előző válaszom. :)
jún. 28. 12:49
 36/38 anonim ***** válasza:
100%

"de azért azt se felejtsük el, hogy mindenki a saját sorsa kovácsa"

Szerintem azért ezt is olyan demagóg leírni. Te is tudod, hogy nwm igaz, nyilván az embernek tennie kell magáért, de sok múlik a külső körülményeken, honnan jössz, milyeg gazdasági helyzetben van épp az ország, szerencséd lesz-e, mire vannak képességeid.

jún. 28. 13:44
 37/38 anonim ***** válasza:
38%

36# Részemről ez annyit jelent, hogy a saját lehetőségein belül mindenki törekedjen a legjobbra. Sőt... próbálja meg feszegetni és áttörni a határait.

A legegyszerűbb egyhelyben ülve sírni és mutogatni, hogy mindenki hibás, meg sz*r ország, sz*r gazdaság, nem tudom, csak én nem...

Mellesleg nem mindegy, hogy mihez mérjük magunkat ugye. A hanyatló nyugathoz képest lehet, hogy fényévekkel sz*rabb a helyzet nálunk valóban. De egy afrikai törzshöz képest vajon?

Vagy az egyén szintjén M. Lölöhöz képest lehet valószínű NAGYON sz*rul élek. A borsodi cigánysághoz képest meg dőzsölök. Minden csak viszonyítás, elvárás és igény kérdése.

jún. 28. 15:47
 38/38 anonim ***** válasza:
59%

Jaja előző!

Meg lehet nézni, hogy a "napfényes nyugaton" is mikbe belemennek az emberek, csakhogy előrébbjussanak!

júl. 2. 08:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!