Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Állásinterjún hogyan érdemes...

Állásinterjún hogyan érdemes kommunikálni, ha valakit egy előző helyről kirúgtak?

Figyelt kérdés
Nyilván ezek a kérdések mindig felmerülnek, hogy miért hagytad ott xy munkahelyet, miért akartál váltani. Persze akkor a legkönnyebb, ha még meglévő munkahely mellett keres valaki állást. Különösen nehéz azt lekommunikálni, ha nem önként mentél el, hanem elküldtek, mert akaratlanul gyanút ébreszt az interjúztatókban, hogy valami gáz lehet az emberrel. Mit érdemes ilyenkor mondani?

jún. 15. 14:08
 1/9 anonim ***** válasza:
71%
Lehet hazudni is.
jún. 15. 14:09
 2/9 anonim ***** válasza:
76%

Elsővel ellentétben én elmondanám nyíltan, hogy sajnos elkövettem egy hibát, aminek vállaltam a következményeit és tanultam az esetből, többet nem fordul elő.

Ha mondjuk referencia miatt felhívnák az előző helyedet, akkor úgyis minden kiderülne és akkor aztán tuti nem vennének fel, ha azt látnák, hogy nem csak kirúgást érő hibákat vétesz, hanem még hazudozol is.

jún. 15. 15:15
 3/9 anonim ***** válasza:
78%

Attól függ miért rúgtak ki és hogy előfordulhat-e, hogy megkeresik a munkahelyet referenciáért.

Elég komoly indok kell ahhoz, hogy valakit kirúgjanak, szóval valóban nem előny. Megkockáztathatod és hazudhatsz, te tudod mennyire valószínű, hogy megkeresik az előző munkahelyedet. Munkakörtől függ.

Ha nem akarsz kockáztatni, akkor is csak akkor mondd el ha kérdezik, hogy miért mentél el.

jún. 15. 15:55
 4/9 A kérdező kommentje:

Milyen indok szokott lenni?

jún. 15. 16:18
 5/9 anonim ***** válasza:
64%

Rengeteg indok lehet. Munkakörtől is függ.

Részegen mész be, állandóan késel, kárt okozol, nem jól végzed a munkádat hosszú időn át, figyelmeztetések ellenére csinálsz valamit, nem csinálod azt, amire a főnököd utasít, ami a munkaköri leírásodban is benne van, stb, stb.

Te tudod miért küldtek el.

jún. 15. 17:35
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem küldték el, csak hipotetikusan kérdezem mit lehet tenni ilyenkor. Hibákat követtem el, letolást kaptam érte, de ki még nem rúgtak.
jún. 15. 17:43
 7/9 anonim ***** válasza:
43%

Tökmindegy, mert ha nem akarsz vagy nem mersz hazudni, akkor azt mondod amiért kirúgtak.

Ha meg inkább hazudsz, akkor nem mondod meg, hogy kirúgtak, nem kell kitalálni, hogy miért tették.

jún. 15. 17:48
 8/9 anonim ***** válasza:
23%
Megint egy értelmetlen kamu kérdés!
jún. 16. 08:37
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Jó dolog az őszinteség, de ebből csak rosszul tudsz kijönni. Mond azt hogy felmondtál mert nem érezted jól magad/nem volt kihívás/nem fizettek meg eléggé stb(1000 ilyen alibi indok van). Sok embert rúgnak ki a munkahelyéről, de a legtöbben lehazudják, azért mert hátrányba kerülnek a felvételi eljárás során. A nyomozgatásról meg csak annyit hogy több mint 100 interjún voltam már, de sose kezdtek el nyomozni a volt munkahelyeimnél. Amúgy a kirúgásra nem kell komoly indok, próbaidő alatt még indokolniuk se kell, tehát bármilyen indokkal elküldhetnek, olyannak is ami független a teljesítményedtől(pl. a főnök rokonának kell az pozíció)
jún. 17. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!