Állásinterjún hogyan érdemes kommunikálni, ha valakit egy előző helyről kirúgtak?
Elsővel ellentétben én elmondanám nyíltan, hogy sajnos elkövettem egy hibát, aminek vállaltam a következményeit és tanultam az esetből, többet nem fordul elő.
Ha mondjuk referencia miatt felhívnák az előző helyedet, akkor úgyis minden kiderülne és akkor aztán tuti nem vennének fel, ha azt látnák, hogy nem csak kirúgást érő hibákat vétesz, hanem még hazudozol is.
Attól függ miért rúgtak ki és hogy előfordulhat-e, hogy megkeresik a munkahelyet referenciáért.
Elég komoly indok kell ahhoz, hogy valakit kirúgjanak, szóval valóban nem előny. Megkockáztathatod és hazudhatsz, te tudod mennyire valószínű, hogy megkeresik az előző munkahelyedet. Munkakörtől függ.
Ha nem akarsz kockáztatni, akkor is csak akkor mondd el ha kérdezik, hogy miért mentél el.
Milyen indok szokott lenni?
Rengeteg indok lehet. Munkakörtől is függ.
Részegen mész be, állandóan késel, kárt okozol, nem jól végzed a munkádat hosszú időn át, figyelmeztetések ellenére csinálsz valamit, nem csinálod azt, amire a főnököd utasít, ami a munkaköri leírásodban is benne van, stb, stb.
Te tudod miért küldtek el.
Tökmindegy, mert ha nem akarsz vagy nem mersz hazudni, akkor azt mondod amiért kirúgtak.
Ha meg inkább hazudsz, akkor nem mondod meg, hogy kirúgtak, nem kell kitalálni, hogy miért tették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!