Bizonyos multicégek miért adnak ilyen megalázó fizetést, ha simán megtehetnék hogy pár tízezer Ft-al többet adjanak?
Itt egy példa:
Teljes munkaidőben adnak 254 ezer Ft-ot, úgy hogy ebbe már beleszámolták(!!) a cafeteriát és a vasárnapi pótlékot!
Gondolom nem kell részleteznem mennyire kevés ez a pénz, a legfelháborítóbb viszont az, hogy egy ilyen nagy nemzetközi cég simán megtehetné, hogy mondjuk erre az állásra csak egy kicsivel többet adjon, mondjuk 300-320 ezret, nagyon sokat jelentene az az 50-60 ezer forint egy ennyit kereső embernek. Egy ekkora cégnek ez aprópénz,miért nem adnak egy kicsivel többet?
Ha te lennél a cég tulajdonosa akkor nem ugyanezt csinálnád?
Minek adjon a cég többet, ha ennyiért is talál embert? Ez egy minimálbéres meló. Amíg van ember rá addig én se fizetnék többet.
Ha nem felel meg a fizetés, akkor nem kell odamenni dolgozni. Ha nem lesz aki dolgozik nekik ennyiért, akkor majd emelnek. Nem ismered a piac működését.
soha nem is leszel ott, hogy ez csinálhasd, míg ilyen munkákban gondolkozol.
#5 Egy kérdést tettem fel, nem kell kioktatni.
A te logikád szerint akkor azok a multicégek sem ismerik a piac működését ahol ettől normálisabb fizetést adnak..
Engem nem érint,hogy itt mennyit adnak, csak érdekelt volna hogy mi logika ebben, hogy ennyire keveset adnak BIZONYOS cégeknél, amikor ez aprópénz máshol meg hasonló cégeknél nem ennyire szarrágóak, cserébe gondolom keesebb a fluktáció, normálisabb emberek jönnek dolgozni stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!