Önéletrajz hazugság?
Üdv!
Vidéken élek, fiatal pályakezdő vagyok. Jelentkeztem egy budapesti állásra, a be adott önéletrajzomban Budapestet jelöltem meg lakhekynek, illetve egy pesti céget jelöltem meg jelenlegi munkahelynek. Ebben az egyben ferdítettem, valójában egy vidéki cégnél dolgozom ugyanebben a munkakörben.
A pályázott munka és a jelenlegi munkám között nincs összefüggés. Szerintetek ez nagy ferdítés?
Ui: muszáj volt ezt meglépni, sokszor tapasztaltam, hogy a lakhelyem miatt utasítottak el.
Nekem CVm ben nincs beleírva a konkrét lakhelyem, ennyi. Ha rákérdeznek akkor szimplán mondanám hogy jelenleg költözök XY helyre.
Az hogy beírsz egy random céget önéletrajzba hülyeség. Főleg hogy sok cég csinál háttércsekket és kilépő papírjaidból is egyértelmű lesz hogy mi a helyzet
Nem az a baj, hogy pestet irtad be lakcimként, az teljesen ellenőrizhetetlen a munkaadónak. Azt mondod albérletben vagy és kész.
A baj az, hogy a munkahelyről kamuztál - én azonnal elküldenélek ha kiderül. Pedig a kilépő papírból látszani fog.
"Azért kamuztam, mert számtalanszor utasítottak el azért, mert nem az adott helyen lakok."
Ez nem indok a hazugságra. Ilyen szavahihetetlen, kamus, vidéki, kisebbségi komplexusos emberrel biztos, hogy nem dolgoznék együtt.
Egyáltalán milyen pozícióra pályázol?
Multi cégek képzettséget igénylő munkára külföldről is simán vesznek fel embert, dolgoztam olyan SSC-ben, ahol max. 80% volt magyar állampolgár és a magyarok közt is sokan Erdélyből és a Vajdaságból jöttek.
Ehhez képest ha te Szolnokon laktál eddig az senkit nem érdekel.
Sajnos nem kamu, én is jártam már úgy hogy azért utasítottak el, mert nem vagyok fővárosi. A napi ingázókat nem szeretik, fárasztó, félnek, hogy hamar megunod. Mondhatod simán, hogyha felvesznek odaköltözöl. Aztán ha már bent vagy, el is fogják felejteni, vagy mondhatod azt, hogy még nem találtál lakást. Ez járható út.
Ha multihoz jelentkeztél, a konkrét vezetőd nem fogja látni a papírjaid, nem fogja tudni leellenőrizni, hogy hol dolgoztál. Úgyis a HR-nek adod le.
Annak elég kicsi az esélye, hogy felhívják. Sok ember azért akar váltani, mert elégedetlen, ha még azt mondod, hogy ott dolgozol, de váltani szeretnél, különböző okokból, nem fogják őket felhívni. Elég nagy balhé is kerekedhet belőle, ha kiderül, hogy az emberük állást keres, ők meg nem tudnak róla. Ha akarnak referenciát, akkor illik mondani a jelentkezőnek, és akkor ő kérhet egy korábbi munkaadójától, azt már le lehet ellenőrizni.
Arra viszont mindenképpen készülj, hogy interjún belekérdeznek a korábbi tapasztalataidba, szóval a bekamuzott állásról kell tudni beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!