Önéletrajzban lehet hazudni az évszámoknál?
Diploma után két évig nem tudtam elhelyezkedni illetve alkalmi munkáim voltak, utána szabadúszó voltam feketén.
Igazából csak annyit hazudnék hogy a diplomámat 1 évvel később írnám be és beírnám a szabadúszást is. Ezt így lehet?
Figyi, nyugaton már sok helyen nem írnak évszámokat a CV-be, mert negatív diszkriminációra adhat okot az így kiszámolható életkor miatt, szóval szerintem meg is oldottuk most a problémád.
Én nem módosítanám, mert nem szép dolog hazudni, ráadásul ha kiderül, pláne évekkel, a teljes szakmai hitelességed, és meglévő képességeid dőlnek dugába, ezért én simán kihagynám, hogy mikor jártam egyetemre.
sajnos ez nem a nyugat, itt kérdeznek sajnos cifra kérdéseket is az állásinterjún
1 év is számít?
ha nem írok dátumot az jó lehet? vagy azért nem hívnak be mert nincsenek dátumok?
nehéz ez :(
En csak azt kerdeznem meg hogy megis milyen elonyt varsz egy ilyen pitianer, erdektelen hazugsagtol?
Elkerik a hivatalos vegzettsegeidrol szolo bizonyitvanyokat, azonnal kiderul hogy valami nem oke. A szemelyes interjun mit kamuzol majd be, elvitte a cica azt az evet?
Kérdezhetnek, hogyne, de ha személyesen kérdeznek, nyert ügyed van, mert fölkeltette az érdeklődésüket az önéletrajzod.
Itt az a megoldás, hogy ne írj dátumot.
Annyi lesz ott, hogy "oktatás: XY Főiskola, Egyetem, Távolbanéző szak"
Nem hinném, hogy rákérdeznek, hogy miért nincs ott szám, az elég suttyó vidéki hr-es húzás lenne, de ha megkérdezi, nyugodtan mond meg őszintén, hogy nem kaptál munkát. Nincs benne semmi, nem mindenki végez jó konjunktúrában hiányszakmával, légy őszinte.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, ment a zöld mindenkinek!
Akkor kihagyom az évszámokat, megpróbálok egy olyan önéletrajzot összeállítani
Lehet hogy nyugaton van ahol már nem nagyon írnak évszámokat, de itthon szokás, szóval ha nem írsz semmit akkor épp hogy felhívod csak a figyelmüket erre.
És ahogy előttem is írták, az első nap be szokás vinni a legmagasabb végzettséget igazoló papírt, szóval ha netalán észreveszik (bár valószínűleg nem fogják, meg mondhatod azt is hogy elirtad a CV-dben), akkor azért ciki magyarázkodni.
Hogy ha szabadúszó voltál, írd bele azt hogy mivel foglalkoztál aztán annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!