Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Önéletrajz hazugság?

Önéletrajz hazugság?

Figyelt kérdés

Üdv!

Vidéken élek, fiatal pályakezdő vagyok. Jelentkeztem egy budapesti állásra, a be adott önéletrajzomban Budapestet jelöltem meg lakhekynek, illetve egy pesti céget jelöltem meg jelenlegi munkahelynek. Ebben az egyben ferdítettem, valójában egy vidéki cégnél dolgozom ugyanebben a munkakörben.

A pályázott munka és a jelenlegi munkám között nincs összefüggés. Szerintetek ez nagy ferdítés?

Ui: muszáj volt ezt meglépni, sokszor tapasztaltam, hogy a lakhelyem miatt utasítottak el.

2024. máj. 26. 07:06
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Erkolcsileg le van szarva, de az allast lehet elbukja igy.
2024. máj. 26. 08:20
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Miután egyből ki fog derülni, hogy kamuztál, ezt elfelejtheted.
2024. máj. 26. 08:25
 13/27 A kérdező kommentje:
Ha véletlenül behívnak interjúra, legfeljebb egy beismerő vallomással nyitok. Köszi a válaszokat.
2024. máj. 26. 08:27
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez k/rva gáz.

Miért nem lehet beírni "normálisan" mint szokták, valós tapasztalatot (ez a legnagyobb hiba, ha kamuzol), úgyis kiderül belépéskor. Az meg szép lesz, amikor első munkanap reggel kezdheted megmagyarázni, hogy miért hantáztál eddig.

címnek meg vagy nem írsz semmit, vagy tartózkodási helynek beírod Budapestet

2024. máj. 26. 09:10
 15/27 krwkco ***** válasza:
100%

"egy beismerő vallomással nyitok."

Akkor akár be se menj az interjúra. Egy ismeretlen, akiről az az első információ, hogy egy iratban hazudott ...

2024. máj. 26. 09:11
 16/27 A kérdező kommentje:
Azért kamuztam, mert számtalanszor utasítottak el azért, mert nem az adott helyen lakok. Mit kellene tenni, elköltözni és munka nélkül a fővárosban élni hónapokig?
2024. máj. 26. 09:35
 17/27 anonim ***** válasza:
Egy mondattal beleírod, hogy jelenleg vidéken élsz, sikeres pályázat esetén a költözés megoldott.
2024. máj. 26. 09:39
 18/27 A kérdező kommentje:
Igen, bele írtam már ezt is az önéletrajzba, hogy a költözés nem probléma. Ennek ellenére utasítanak el.
2024. máj. 26. 09:43
 19/27 anonim ***** válasza:
55%

Aham, szóval megvolt a két körös interjú, majd konkrétan azt mondták, hogy azért nem téged választanak, mert a hajnaldóság ne melég a költözésre?

Ilyen max akkor lenne, ha a HR-es pitsa annyira gyenge, hogy nem meri megmondani egyenesen, hogy van nálad jobb is

2024. máj. 26. 09:47
 20/27 anonim ***** válasza:
Hát, korántsem valószínű, hogy a lakóhelyed az oka az elutasításnak. Sőt.
2024. máj. 26. 09:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!