Mennyire érdemes hazudni az önéletrajzban? Tippek?
Dolgoztam egy számomra nagyon jó munkakörben, imádtam a munkámat. Sajnos a kollégáim miatt nem tudtam tovább maradni a cégnél. Azóta is próbálok hasonló területen elhelyezkedni, de hiába.
Már oda jutottam, hogy egy gyárba kényszerültem dolgozni. Én nem néztem le soha a gyári munkásokat, de még az ottani kollégáim is azt mondják hogy nem ott a helyem, hanem hasonló területen amilyenben dolgoztam is már, hiszen magasabb végzettségem van, mint amiben most dolgozom.
Csak az a baj hogy nem-igazán vannak kapcsolataim, emiatt sem tudtam elhelyezkedni. A pénz meg kellett, ezért ideiglenesen elvagyok, de próbálkozom, hogy felvegyenek olyan munkakörbe amilyenbe szeretnék.
Azt érzem, hogy hátrány, hogy gyárban dolgozom jelenleg operátorként, hiába van ott az előző munkahelyem is, ahol szereztem már tapasztalatot is. Esetleg ne írjam bele hol dolgozom jelenleg? Kamuzzak/"színezzem ki" kicsit a dolgokat? Vagy úgy írjam mintha még mindig az ezelőtti munkahelyemen lennék?
Úgy néz ki igen csak hátrány, hogy gyárban dolgozom.
Ne írd be a gyárat. Ez nem a kommunizmus már, h mindegy, h mit csak dolgozzál. Manapság inkább hátrány, mert amikor a szakmádba vágó állásnál a hres meglátja a gyárat, arra fog rácuppani és nem a jó értelemben.
Én bizti őr voltam az egyetem mellett, eszembe se jutna beírni a cv-be.
Értem. Ezt éreztem én is. De akkor inkább lássa a "lyukat" hogy jelenleg nem dolgozom?
Tavaly szünt meg ott a munkaviszonyom. Akkor 2021 után, idén mit csináltam/hol dolgoztam/mit csinálok jelenleg?
"Én bizti őr voltam az egyetem mellett, eszembe se jutna beírni a cv-be."
Ilyennel én is próbálkoztam, de akkor meg a kiesett időn merengenek. Végül én is beírtam a 10x év őrködést, a kutyát nem érdekli.
Ne írd be, ha kérdezik elmondod, hogy mi is a helyzet pontosan.
Nekem jelenleg 6 hónap lyuk van az önéletrajzomba, eddig nem akadtak fent rajta, kérdezték, hogy mi volt, akkor elmondtam, hogy ilyen-olyan helyeken dolgoztam és kész.
A gyárban nemcsak operátori munkakör van... Nem érdemes a CV-ben nagyot kamuzni, de annyiban finomíthatsz, hogy pl. soron adminisztrátor.
Mi volt az előző munkahelyed?
Engem a közszférából csináltak ki, nem is próbálkoztam már ilyen helyen többet.
"Nekem jelenleg 6 hónap lyuk van az önéletrajzomba, eddig nem akadtak fent rajta, kérdezték, hogy mi volt, akkor elmondtam, hogy ilyen-olyan helyeken dolgoztam és kész."
Ennyit elkeresgél simán az ember, ha nem akar valami retket bevállalni, pont ennyi ideje keresgélek. Volt nyilván pár napos átverő műhely, de hamar átláttam, így otthagytam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!