Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Más is modern rabszolgának...

Más is modern rabszolgának érzi magát?

Figyelt kérdés
Rengeteg ember dolgozik 12órákat sőt van aki többet,mègis lakhatásra meg ètkezèsre elég a jövedelme. Hónapról hónapra éles van.Az árak mennek felfelè a fizetés egyre kevesebbet ér.
2024. máj. 20. 21:55
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
77%
Nem modern rabszolga vagy, hanem szimplán szegény. Az ország borzasztóan nagy része él a létminimum alatt, a társadalmi minimum alatt pedig még nagyobb része (nyilván). A rabszolga mérhetetlenül rosszabb helyzetben volt/van mint te, ettől függetlenül nyilván botrányos ami itthon megy.
2024. máj. 21. 00:25
 12/56 anonim ***** válasza:
30%
Én nem. Keveset dolgozom, sokat keresek, a munkám érdekes és szeretem csinálni. Mindenem megvan, hitelem nincs. Sok hobbim van, ezekkel tudok bőven foglalkozni, sokat utazom belföldön, külföldön is, sokat járok étterembe is. Élvezem az élet minden percét.
2024. máj. 21. 05:53
 13/56 anonim ***** válasza:
22%
Nem érzem magam rabszolgának, de ehhez jó érettségi, 5 év egyetem és 2 év szakmai munka volt szükséges. Neked is ezt ajánlom, hiszen bárkinek lehetséges, csak tenni kell érte! Sajnos ha csak érettségid van és semmihez se értesz, akkor nincs mit megfizetni...
2024. máj. 21. 06:31
 14/56 anonim ***** válasza:
28%
Egy börtön mely erzekszerveinkkel fel nem fogható, börtön az elménk számára.
2024. máj. 21. 07:20
 15/56 anonim ***** válasza:
44%

Az H lye aki napi 7 óránál többet dolgozik.

Sose volt egyszerűbb az Élet.

2024. máj. 21. 07:51
 16/56 anonim ***** válasza:
25%
én nem
2024. máj. 21. 09:23
 17/56 anonim ***** válasza:
19%
Azok vagyunk, ez tény.
2024. máj. 21. 10:05
 18/56 anonim ***** válasza:
17%

17-es vagyok, kicsit hosszabban kifejtve: A mai átlag "employee" munkavállaló az idejét cseréli pénzre, ami abszurd és nincs egyenlőségben a két dolog értéke, az idő sokkal fontosabb mint a pénz. Miközben te az idődet másnak adod, addig minden ez idő alatt eltöltött mozzanatodat irányítják. A főnök mondja meg hogy mikor mosdózhatsz, mikor ehetsz, hol kell lenned, mit kell csinálnod, stb. Tehát a szabadságod áldozod fel, mint egy tulajdon a mesterének. Annyiban különbözik a mai rabszolgaság a régitől, hogy ma nem verhetnek.

Lehet mondani, hogy senki nem kötelez a munkára. Röhög a vakbelem, a hajléktalanság és az éhenfagyás nem épeszű alternatíva.. Tehát sajnos a társadalom és a természet bizony kötelez a munkára. Ezt a kötelezettséget pedig ki is használja a munkáltató. A lehető legkizsigereltetőbb módon használja fel az idődet és csak annyit fizet, hogy következő hónapban is be tudj menni dolgozni.

Ez rabszolgaság, csak más köntösben.

2024. máj. 21. 10:25
 19/56 anonim ***** válasza:
32%

Ne tegyünk már úgy mintha mindenki egyforma esélyekkel és lehetőségekkel indulna az életben. EZ ROHADTUL NEM ÍGY VAN!

Mekkora elképesztő ferdítés már amikor jönnek az ostobák a "tanulni kellett" volna mantrával...

Ha valóban a tudáson és azon ,hogy ki mennyit tanult múlna az emberek életszínvonala, hogyan lehet hogy egy seghülye idióta az ország leggazdagabb embere? Hogya nlehet ennyi debil, idióta aki mások életéről dönt és olyan pozíciókba kerül, hogy az ember csak pislog.

Illetve mondja már meg nekem most valaki ,hogy 10-15 év múlva milyen szakmák lesznek felkapottak, illetve mutasson nekem bárki is olyan 10-12 éves GYEREKE aki el tudja dönteni és objektíven képes mérlegelni arról, hogy mi érdemes tanulni és milyen szakmákban lesz érdemes elhelyezkedni. Ne legyetek már ennyire fogyatékosok édes istenem.

Az emberek nem egyformának születnek, valaki jobb családból, jobb genetikai háttérrel pl. intelligensebbnek születik valaki meg a cigány sor közepére.

A legtöbben nyilván valahol fél úton vannak, de azért nem adatik meg a többségnek, hogy a budapesti elit gimnáziumokban tanuljanak, majd az elit egyetemek, elit karjaira járjanak. Vagy egyesek szerint mindez csak az egyénen múlik? De ha így is van, mi lenne akkor ha nem lennének kétkezi melósok, nem lennének sori dolgozók, szociális munkások, utcaseprők, vendéglátósok, boltosok, kőművesek stb.

Miért kell lenézni az alacsonyabb végzettségűeket? Nem az lenne a normális, hogy mindenki aki becsületesen dolgozik keres annyi pénzt, hogy egy tisztességes életet tudjon élni? Hogy ilyen szempontból nem teszünk különbséget az emberek között?

2024. máj. 21. 11:47
 20/56 anonim ***** válasza:
2024. máj. 21. 12:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!