Mit csinálnátok?
Kicsit hosszú lesz, de hogy jobban meg lehessen érteni, nem fogom vissza magam.Békés megyében az NN Biztosító kereset területi képviselőket. A feltétel érettségi volt. Elküldtem az önéletrajzom és másnap hívott egy idősebb férfi és elmondta, hogy pontosan miről szól a munka. Elmondta, hogy igaz, hogy érettségi volt a feltétel, de fog kelleni egy biztosítási közvetítő képzés, ami önköltséges. 35.000Ft. Ezzel lenne egy teljes értékű szakmám. Azt azért illik hozzátenni, hogy nekem már van egy pénzügy, számviteli ügyintéző végzettségem. Ez a biztosítási közvetítő képzés 3 online alkalomból állna és egyszer ell kellene menni Pestre, ami nekem több, mint 150km. Viszont nagyon sokat kereshetnék diákként is. Annyit, hogy egy fizetés összegéből tudnék bérelni egy állatbarát albérletet is. Elmondta az úr, hogy ha a szakma megvan szinte biztos az állásom. Illetve annyit is mondott, hogy a munkát vállalkozóként tudnám elvállalni, de mivel diák vagyok ennek nem lenne sok költsége. Nem mondtam biztosat ezért felajánlotta az úr, hogy akkor ha még van kérdésem, akkor menjünk be egy kávézóba és személyesen tudjunk beszélni.
Tehát a kérdés: Ezek alapján ti elvállalnátok a munkát.
Kérdező!
NEM!
Alapból mínusszal kezdesz, neked kell fizetned neki pár napi okításért, utána rásózni szerencsétlen emberekre egy olyan dolgot, amiért ők ténylegesen nem kapnak cserébe semmit, ők is fizethetnek és rajtatok kívül mindenkinek jó lesz - mármint a felettesednek meg az ő főnökeinek.
Nem beszélve arról, hogy nem is bejelentett alkalmazott lennél, tehát se fix fizetés, se szabi, se táppénz, se semmi nem jár neked, csak a havi adó, amit szintén neked kell befizetned és az min. 50eFt/hó, + könyvelő + a telefon és egyéb költségeid és akkor még nem kerestél egy vasat sem.
Kinek akarod, kinek tudod és hogyan eladni azt a sok-sok biztosítást, ami a havi "nagyon sokat keresHETnél"hez szükséges állandó jelleggel ?!
Szerinted mennyit kell teljesítened ahhoz, hogy egyáltalán nullára kigyere per hó és akkor még nem kerestél semmit?!!
Cserébe egy csomó embert behúzol a csőbe, amihez gyomor is kell.
Nem véletlen, hogy folyton és rögtön van felvétel az ilyen helyekre.
Bepalizzák azt, aki bepalizható.
Rendkívül okos ember volt, aki kitalálta a biztosításokat, mert gyakorlatilag mindenki úgy fizet, hogy jó esetben soha nem lát belőle és cserébe egy fillért sem, az elenyésző szerencsétlen meg vagy kap kárpótlást, ha jó a szerződése, vagy kimagyarázzák, hogy miért nem jár, de mindenképpen csak nyer vele a biztosító. A biztosító.
Szóval ez minden, csak nem egy biztos állás.
Kérdező!
Nyilvánvalóan te is tudod és érzed legbelül, hogy ez nem jó, úgyhogy meg is kaptad a választ...
Testvérem az úrban, nincs olyan mondat a kérdésedben, ami nem egy busz méretű red flag. Semmiképp ne vállald el.
1) Először perkálnod kell, aztán talán lesz munkád.
2) Egy állatbarát albérletet kifizetni nem sok pénz. Tudom, hogy van akinek az, küszködök én is a lakhatásommal (igaz, én Budapesten), de a sok pénz nem itt kezdődik. Csak viszonyításképp, mikor először dolgoztam teljes állásban, az akkori minimálbér összegétől hanyatt voltam vágódva, hogy úristen, ez mennyi pénz. Gyerekként meg anyám adott minden nap egy kétszázast, hogy vegyek magamnak tízórait, akkoriban, ha egy ezrest kaptam szülinapra, az is hatalmas pénz volt.
3) Vállalkozást akkor indítunk, ha vállalkozni akarunk. Én is dolgoztam kamukatásként, többek közt ezért is vezették ki, de se szabadság, se táppénz, se semmi nem jár neked abból a szociális védőhálóból, amin eleve nagyobb lyukak vannak, mint Borkai zokniján. Diákként nyilván nem érint még, de a kommunistáknak nem volt ekkora vörös zászlójuk, meg csak további költségekbe vernéd magad, gondolom telefonszámlát pl. saját zsebből fizetnéd.
4) Kávézó? Az MLM-es igyunk meg egy kávét poén megvan? Ha nincs, keress rá, megvilágosodsz.
5) Egy ilyen munka rendkívül unszimpatikussá tesz bárkit. Az ilyen ügynököket a többség zsigerből utálja.
Nem csak, hogy NE vállad el, hanem tiltsd le az 'urat' mindenhonnan. És az ismerőseit is, meg a családját is három generációra visszamenőleg. Fujj.
Tudom, hogy Békés megyében szarabb a helyzet, de én a helyedben mindenképp egyszerűbb diákmunkákkal kezdenék, lehetőleg szövetkezeten keresztül, amíg bele nem tanulsz, hogy mik a jogaid, mikre kell odafigyelni. Nem nehéz amúgy, mire végzel a suliban, undorodva fordítod majd el a fejed az ilyen ügyeskedő, hitvány 'állásajánlatoktól'.
Biztosítónál/nak akkor jó dolgozni, ha feljebb vagy a ranglétrán, pl. osztályvezető, megyei vezető, belső ellenőr, stb. és/vagy van diplomád pl. aktuárius, jogász, pénzügyes, stb. Mondjuk gyomor kell hozzá, mert ami ott megy....
Az ilyen függő biztosítási ügynökök csak etetnek és eltartanak egy biztosítót, fogyó eszköznek számítanak, kevés tudja igazán jól megállni a helyét és sok pénzt keresni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!