Rendőrök! Mit csinálnátok, ha egy 14-16 éves letegez?
Engem egyszer igazoltattak (nem vezettem, vagy ilyesmi, hanem balhé volt az utcánkban, én meg pont akkor avászkodtam haza és láttam mindent), egyrészt mattrészeg voltam, másrészt ránézésre velem egyidős volt a rendőr (25 voltam), harmadrészt anno diákként dolgoztam reptéren, és ott a rendőrökkel is tegeződtünk.
Kb. a harmadik mondat után esett le, hogy basszus, ez engem magáz, elnézést kértem tőle, mondtam, hogy nem akartam tisztelettel lenni, mire ő azzal reagált, hogy semmi baj. Én meg lefagytam, amúgy sem voltam a toppon, a meglévő agysejtjeim épp alkoholban fulldokoltak, annyit tudtam erre kérdezni, hogy akkor most mi legyen? Hogyhogy mi legyen? Hát mondom magázódjunk, tegeződjünk... Ja, hát őt ez amúgy abszolút hidgen hagyja, amelyik a számra áll, lehetne, hogy visszatérünk ahhoz, hogy hogy is volt az a verekedés?
Egyébként normál körülmények közt (=nem haver tejfakasztójáról megyek haza szrakészen arra, hogy a kannibálok egymást ölik az utcában) teljesen egyértelmű, hogy a rendőrt magázom, de úgy láttam a saját tapasztalatomból, meg pár, szombat hajnalban elcsípett párbeszédből, hogy ha valaki nem "letegezi" őket, hogy tiszteletlen legyen, hanem simán csak megszeppentségből, részegségből, műveletlenségből tegeződik, azt nem veszik zokon.
#2:
Azért van olyan rendőr, aki tud olvasni
... esetleg írni is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!