Hogyan lehet megélni minimálbérből? Új munkahelyen is csak ennyit kapok!
Április közepéig járt az álláskeresési járadék, ami alapból nem volt sok, de 3 hónap alatt se sikerült munkát találnom.
Április 15-től felvettek egy helyre dolgozni, de ugyan úgy bruttó 326.000 ft-ért és semmi juttatás és még a munkábajárás se támogatott (9.500 ft vármegye bérlet)
Szerencsére csak 60.000 Ft az albérlet, kb 15.000 Ft a rezsi.
Kajára alsó hangon eltapsolok 50.000 Ft-t és még nem is sokat eszek.
Sajnos dohányzom, kb 1.400 ft/doboz, de napi 1 doboz elmegy. az is kb 50.000
Szóval 175.000 Ft csak a megélhetés.
Áprilisban kapok kb ennyit (15.ig állás keresési, utána munkabéret 75+100ra saccolom)
Utána se lesz jobb, ha 216.000 Ft-t fogok kapni, ha elmegy az ember egyszer szórakozni, kajálni vagy csak haverokkal sörözni az is már símán benne van 10.000-be.
Most elvagyok kicsit keseredve, hogy mi tévő legyek! Mai nap május 1-ezni hívtak, de nincs egy forintom se és csak bio dísznek nem mennék ki.
"nem tudok más megoldást a stressz oldásra mint szívni ezt a sz@rt"
A stressz az elvonasi tunet, ezert segit rajta a cigi. A nem dohanyzo emberek nem stresszelnek (annyit), mint egy dohanyos. Ha abbahagyod, akkor a stressz is el fog tunni az eletedbol.
Ajanlani tudom Allen Carr konyvet, nekem ez segitett: [link]
10 ev lancdohanyzas utan leraktam, azota 12 ev telt el es azota sem gyujtottam ra egyszer sem.
Nagyon nagy luxus a helyzetedben ennyi penzt cigire elverni, sokkal jobban jarsz nelkule, minden szempontbol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!