Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehet megélni minimálbé...

Hogyan lehet megélni minimálbérből? Új munkahelyen is csak ennyit kapok!

Figyelt kérdés

Április közepéig járt az álláskeresési járadék, ami alapból nem volt sok, de 3 hónap alatt se sikerült munkát találnom.

Április 15-től felvettek egy helyre dolgozni, de ugyan úgy bruttó 326.000 ft-ért és semmi juttatás és még a munkábajárás se támogatott (9.500 ft vármegye bérlet)

Szerencsére csak 60.000 Ft az albérlet, kb 15.000 Ft a rezsi.

Kajára alsó hangon eltapsolok 50.000 Ft-t és még nem is sokat eszek.

Sajnos dohányzom, kb 1.400 ft/doboz, de napi 1 doboz elmegy. az is kb 50.000

Szóval 175.000 Ft csak a megélhetés.

Áprilisban kapok kb ennyit (15.ig állás keresési, utána munkabéret 75+100ra saccolom)

Utána se lesz jobb, ha 216.000 Ft-t fogok kapni, ha elmegy az ember egyszer szórakozni, kajálni vagy csak haverokkal sörözni az is már símán benne van 10.000-be.

Most elvagyok kicsit keseredve, hogy mi tévő legyek! Mai nap május 1-ezni hívtak, de nincs egy forintom se és csak bio dísznek nem mennék ki.

máj. 1. 10:26
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
57%
nincs hobbid, nincs célod.. akkor minek neked több pénz?
máj. 1. 13:29
 12/21 anonim ***** válasza:
79%
Le kell szokni a cigirol
máj. 1. 14:01
 13/21 A kérdező kommentje:

Papíron Gazdaságinformatikus vagyok, de kb IT helpdeskesnek se vesznek fel...

Hobbim volt, amatőr szinten 3D nyomtatással játszadoztam, de költözéskor eladtam a nyomtatómat és azóta nem sikerült újat beszereznem és nincs rá felesleges 200.000 Ft-m. A másik hobbim a képszerkesztés/weboldal készítés volt, de arra se volt nagy igény és elég telített a piac + számlával kellene mindenkinek. Egy arculatot csináltam egy méhésznek, de azt is kb baráti alapon meg kaptam egy üveg akác mézet. :D

Másik dolog, hogy egy autóra is össze kaparni lehetetlen, házra/lakásra esélytelen. Rokoni segítség sajnos nincs. Hitelt se szeretnék felvenni, de egy 2000-es lerugott swift is jó lenne.

Most az egyetlen egy kikapcsolódás, ha elmegyek a haverokkal meginni pár sört és beszélgetünk egy jót. Ami mások szemében ugyan csak szálka, mert az alkohol is felesleges pénzkidobás, de volt olyan, hogy csak kávé + sütire mentem el egy hölgy barátnővel és másnap dolgoztam. Az is azért elég nagy kiadás tud lenni.

Tudom mindenki cigi ellenes, de már próbáltam lerakni(2-3x a 10 év alatt), majdnem 1 hónapig sikerült, de borzasztó ingerült/feszültséggel járt és hiába. Plusz az étvágy növekedéssel járt, szóval szerintem napi +1500öt elköltöttem kajára és elkezdtem sörhasat növeszteni, amit nem szeretnék.

Tudom, most csak panaszkodok és kifogásoknak tűnik, de nem látom most az alagút végén a fényt és jól esik leírni a problémáimat. Néha úgy érzem, hogy ebbe meglehet "bolondulni". Változtatni szeretnék a dolgokon, de nem lehetséges egyik napról a másikra és türelmetlen vagyok.

máj. 1. 14:15
 14/21 anonim ***** válasza:
59%

#13 kérdező nem annak tűnik hanem az is.

Senki se mondja hogy egyik napról a másikra mindent változtass meg az életedben, de jelenleg csak azt sorolod hogy miért nem fog működni.

Elárulom semmi se fog a szádba csak úgy beleesni, tenni kell a jövődért.

Van egy értelmes diplomád, ha felkészülsz interjúkra akkor egy helpdeskes pozíció amit sokszor érettségivel pályáznak meg meg kellene hogy legyen. Ha programoztál akkor legalább kerülj a közelébe, mégha nem is tudsz egyből elhelyezkedni benne. De mégha abszolút nem infó irányba indulsz el is a diplomáddal egy csomó állásnál félig bent vagy az ajtón.

De ehhez tanulnod kell, rendes CV és interjú interjú interjú.

És a cigi letétel nem az "ellenesség" en múlik, szimplán nem engedheted meg magadnak hogy ennyi pénzt kidobj.

Ha stresszes vagy mozogj vagy találj valami hobbit.

Vagy dolgozol szépen lassan a céljaidért vagy leélheted az életedet minimál béren és siránkozhatsz hogy neked milyen rossz. A döntés a TE kezedben van.

máj. 1. 15:03
 15/21 anonim ***** válasza:
59%
Nezz utána esti, hetvegi kepzéseknek. 1-2 évig szar lesz, meg nehez de utána tudsz előre lépni. De legalább utána kint vagy a gödörből jó eséllyel. Jobb nehez 2 ev mint 2 ev múlva is ugyanezen sirankozni
máj. 1. 15:24
 16/21 anonim ***** válasza:
74%
Keresel jobb munkahelyet és szépen kivágod a felesleges cigit az életedből. Magadat szopatod csak vele most...
máj. 1. 15:54
 17/21 anonim ***** válasza:
85%

"Valahol el kell kezdeni." mondat is okkal létezik.

Tanulni még bármikor lehet. Elszántság és problémamegoldó képesség kérdése.

Édesanyám pl belevágott 50+osan az angolba nulláról, az olaszt pedig feleleveníti.

Tanulsz vagy/és létrehozol.

Ez a 3 opció van.

S jobb lesz, de ne feledd, mindegyikhez kell kitartás és észszerű tervezés, előrelátás, tervek, ötletek stb.

máj. 1. 16:35
 18/21 anonim ***** válasza:
85%
Egyebkent az a gazdinfo nem rossz végzettség. Merre fele laksz , hogy nincs vele melód? Egyébként meg a covid óta nem adják ki nyelvizsga nélkül is a bent ragadt diplomákat? Ismertem olyat aki 10 eve nem kapta meg nyelvizsga miatt a mernok diplomajat és o is akkor kerte ki
máj. 1. 16:50
 19/21 anonim ***** válasza:
85%

50 ezer forint kajára és 50 ezer forint cigire? Nem érzed ez mennyire gáz így?

Alapból 50 ezer forintból nem lehet kihozni egy normális étkezést egy hónapban

máj. 1. 16:54
 20/21 anonim ***** válasza:
68%

"Szóval 175.000 Ft csak a megélhetés." vs "Sajnos dohányzom, [...] az is kb 50.000"

Afrancokat annyi a megélhetés! A "megélhetésed" kb. harmadát azonnal le tudnád faragni, ha akarnád. Te ezt választottad hobbi helyettt.

És már bocs, de aki gazdinfósként minimálbért képes keresni, azzal _nagyon-nagyon_ nagy bajok lehetnek tudás, CV és/vagy interjúk terén... Kb. egy Lidl-ben többet keresnél, ha meg oda sem vesznek fel, akkor tényleg baj van.

máj. 1. 17:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!