Hogyan lehet megélni minimálbérből? Új munkahelyen is csak ennyit kapok!
Április közepéig járt az álláskeresési járadék, ami alapból nem volt sok, de 3 hónap alatt se sikerült munkát találnom.
Április 15-től felvettek egy helyre dolgozni, de ugyan úgy bruttó 326.000 ft-ért és semmi juttatás és még a munkábajárás se támogatott (9.500 ft vármegye bérlet)
Szerencsére csak 60.000 Ft az albérlet, kb 15.000 Ft a rezsi.
Kajára alsó hangon eltapsolok 50.000 Ft-t és még nem is sokat eszek.
Sajnos dohányzom, kb 1.400 ft/doboz, de napi 1 doboz elmegy. az is kb 50.000
Szóval 175.000 Ft csak a megélhetés.
Áprilisban kapok kb ennyit (15.ig állás keresési, utána munkabéret 75+100ra saccolom)
Utána se lesz jobb, ha 216.000 Ft-t fogok kapni, ha elmegy az ember egyszer szórakozni, kajálni vagy csak haverokkal sörözni az is már símán benne van 10.000-be.
Most elvagyok kicsit keseredve, hogy mi tévő legyek! Mai nap május 1-ezni hívtak, de nincs egy forintom se és csak bio dísznek nem mennék ki.
Papíron Gazdaságinformatikus vagyok, de kb IT helpdeskesnek se vesznek fel...
Hobbim volt, amatőr szinten 3D nyomtatással játszadoztam, de költözéskor eladtam a nyomtatómat és azóta nem sikerült újat beszereznem és nincs rá felesleges 200.000 Ft-m. A másik hobbim a képszerkesztés/weboldal készítés volt, de arra se volt nagy igény és elég telített a piac + számlával kellene mindenkinek. Egy arculatot csináltam egy méhésznek, de azt is kb baráti alapon meg kaptam egy üveg akác mézet. :D
Másik dolog, hogy egy autóra is össze kaparni lehetetlen, házra/lakásra esélytelen. Rokoni segítség sajnos nincs. Hitelt se szeretnék felvenni, de egy 2000-es lerugott swift is jó lenne.
Most az egyetlen egy kikapcsolódás, ha elmegyek a haverokkal meginni pár sört és beszélgetünk egy jót. Ami mások szemében ugyan csak szálka, mert az alkohol is felesleges pénzkidobás, de volt olyan, hogy csak kávé + sütire mentem el egy hölgy barátnővel és másnap dolgoztam. Az is azért elég nagy kiadás tud lenni.
Tudom mindenki cigi ellenes, de már próbáltam lerakni(2-3x a 10 év alatt), majdnem 1 hónapig sikerült, de borzasztó ingerült/feszültséggel járt és hiába. Plusz az étvágy növekedéssel járt, szóval szerintem napi +1500öt elköltöttem kajára és elkezdtem sörhasat növeszteni, amit nem szeretnék.
Tudom, most csak panaszkodok és kifogásoknak tűnik, de nem látom most az alagút végén a fényt és jól esik leírni a problémáimat. Néha úgy érzem, hogy ebbe meglehet "bolondulni". Változtatni szeretnék a dolgokon, de nem lehetséges egyik napról a másikra és türelmetlen vagyok.
#13 kérdező nem annak tűnik hanem az is.
Senki se mondja hogy egyik napról a másikra mindent változtass meg az életedben, de jelenleg csak azt sorolod hogy miért nem fog működni.
Elárulom semmi se fog a szádba csak úgy beleesni, tenni kell a jövődért.
Van egy értelmes diplomád, ha felkészülsz interjúkra akkor egy helpdeskes pozíció amit sokszor érettségivel pályáznak meg meg kellene hogy legyen. Ha programoztál akkor legalább kerülj a közelébe, mégha nem is tudsz egyből elhelyezkedni benne. De mégha abszolút nem infó irányba indulsz el is a diplomáddal egy csomó állásnál félig bent vagy az ajtón.
De ehhez tanulnod kell, rendes CV és interjú interjú interjú.
És a cigi letétel nem az "ellenesség" en múlik, szimplán nem engedheted meg magadnak hogy ennyi pénzt kidobj.
Ha stresszes vagy mozogj vagy találj valami hobbit.
Vagy dolgozol szépen lassan a céljaidért vagy leélheted az életedet minimál béren és siránkozhatsz hogy neked milyen rossz. A döntés a TE kezedben van.
"Valahol el kell kezdeni." mondat is okkal létezik.
Tanulni még bármikor lehet. Elszántság és problémamegoldó képesség kérdése.
Édesanyám pl belevágott 50+osan az angolba nulláról, az olaszt pedig feleleveníti.
Tanulsz vagy/és létrehozol.
Ez a 3 opció van.
S jobb lesz, de ne feledd, mindegyikhez kell kitartás és észszerű tervezés, előrelátás, tervek, ötletek stb.
50 ezer forint kajára és 50 ezer forint cigire? Nem érzed ez mennyire gáz így?
Alapból 50 ezer forintból nem lehet kihozni egy normális étkezést egy hónapban
"Szóval 175.000 Ft csak a megélhetés." vs "Sajnos dohányzom, [...] az is kb 50.000"
Afrancokat annyi a megélhetés! A "megélhetésed" kb. harmadát azonnal le tudnád faragni, ha akarnád. Te ezt választottad hobbi helyettt.
És már bocs, de aki gazdinfósként minimálbért képes keresni, azzal _nagyon-nagyon_ nagy bajok lehetnek tudás, CV és/vagy interjúk terén... Kb. egy Lidl-ben többet keresnél, ha meg oda sem vesznek fel, akkor tényleg baj van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!