Hogyan lehet megélni minimálbérből? Új munkahelyen is csak ennyit kapok!
Április közepéig járt az álláskeresési járadék, ami alapból nem volt sok, de 3 hónap alatt se sikerült munkát találnom.
Április 15-től felvettek egy helyre dolgozni, de ugyan úgy bruttó 326.000 ft-ért és semmi juttatás és még a munkábajárás se támogatott (9.500 ft vármegye bérlet)
Szerencsére csak 60.000 Ft az albérlet, kb 15.000 Ft a rezsi.
Kajára alsó hangon eltapsolok 50.000 Ft-t és még nem is sokat eszek.
Sajnos dohányzom, kb 1.400 ft/doboz, de napi 1 doboz elmegy. az is kb 50.000
Szóval 175.000 Ft csak a megélhetés.
Áprilisban kapok kb ennyit (15.ig állás keresési, utána munkabéret 75+100ra saccolom)
Utána se lesz jobb, ha 216.000 Ft-t fogok kapni, ha elmegy az ember egyszer szórakozni, kajálni vagy csak haverokkal sörözni az is már símán benne van 10.000-be.
Most elvagyok kicsit keseredve, hogy mi tévő legyek! Mai nap május 1-ezni hívtak, de nincs egy forintom se és csak bio dísznek nem mennék ki.
Miért nem tanulsz ki valamilyen szakmát? Minimál bérnél biztosan jóval jobban keresnél.
A cigit meg le kell tenned. Úgy hogy többszöröse a fizetésem ennek, baromi nagy pazarlásnak érezném hogy kidobok havi 50 ezret a semmire. A te helyzetedben pedig a fizetésed 1/4 ét elkölteni erre nagyon nagy gond.
Igazából csak 125e mivel a cigaretta nem kell a megélhetéshez, le is szokhatsz róla.
Úgy lehet megélni, hogy kaján és lakhatáson kívül nem költesz másra. Vagy leszoksz a cigiről, így marad 100e-ed, amit tanulásra is fordíthatsz.
Én kis plusszal kicsit többet keresek, de ezzel az albérlettel és kis rezsivel éppen meg tudnám oldani. 45-öst kell rá felszámolnom, most 136-ezrem marad hobbikra, abból levonom a 45-öst, marad 91. Persze ebből a garantált pénzből csak 51-E maradna. Spórolni és utazni nem nagyon lehet, de szűkösen nulláig hobbira költeni igen. Átmeneti módon élhető. A sajátomból már jobban a +40-essel, a cigit pedig nem számoltam.
Ellenben május elsejére már nekem sincs pénzem, de ez nem izgat.
Igaz a cigi nem létszükséges, de már 10+ éve az életem része, eléggé függő vagyok és ilyen helyzetben nem tudok más megoldást a stressz oldásra mint szívni ezt a sz@rt + meló helyen is kb mindenki dohányzik.
A tanulást ott rontottam el, hogy 4,5 évig jártam 3,5 éves egyetemre és nyelvvizsga nélkül kaptam meg a diplomámat. Kb 2x fél év gyakornoki tapasztalatom van csak és nem érzem biztosnak a tudásom így nem ugrálnak értem a cégek.
Többet ért volna egy villanyszerelő vagy egyéb szakmát lerakni 2 év alatt és akkor nem töltöttem volna be a 25 évet, úgy még kicsit elfogadhatóbb lenne a bruttó bér, ha lenne előre lépési lehetőség.
Hobbim nincs, mert ami lenne arra is költeni kellene sokat. :(
Tanulás meg munka mellett szinte lehetetlen. Hiába 8 órázok, ha utazással együtt 10+ra jön ki (8+2xfél óra szünet +2x fél óra utazás)
Közelebb meg az albérlet hasonló 100-120 ezer lenne, akkor már inkább utazok!
Kifogás az van. Manapság már az otthonod kényelméből is tanulhatsz.. igaz nem kőművesnek.
"meló helyen is kb mindenki dohányzik."
Ha mindenki a kútba ugrik, akkor te is utánuk ugrasz?
"e már 10+ éve az életem része, eléggé függő vagyok"
Akkor épp itt az ideje leszokni.
"Hogyan lehet megélni minimálbérből?"
Ahogy csak akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!