Nettó 350 ezres fizetésből meg lehet élni?
17 vagyok, nagyon szeretnék tanár lenni.
Úgy tudom, hogy most az emelés után nettó 350-360 körül van a legtöbb tanár fizetése.
Ez elég ahhoz, hogy az ember kifizessen egy albérletet és rendesen meg tudjon élni belőle?
Szegedi vagyok, ha ez számít.
#22 neked az átlagos élet az, hogy évente hozod ki az új Ferrarikat a szalonból, budai villád van és évente többször elmész Dubaiba, Hawaira nyaralni? Mert ez világszinten sem átlagos, nem hogy ebben a kis kelet-középeurópai országban a Balkán kapujában.
Én magamra főzök. 10 k-ból több napra be tudok vásárolni. Nem esik nehezemre. Gyógyszert szerencsére nem szedek. Meggazdagodni nem fogok, de nem is szoktam siránkozni. A nyomorgástól azért a 350 is messze van. Vannak minimálbéresek, nyugdíjasok, hajléktalanok, olyanok, akinek sok eltartottja van, betegek és akiknek önhibájukon kívül kell nem átlagos dologra költeni. Sokféle élethelyzet lehet, így nehéz általánosítani. De a a luxus és a felesleges rongyrázás nem egyenértékű azzal hogy valaki épphogy megél. Vannak olyanok, akik már attól is siránkoznak, hogy már 1 éves az ájfon, micsoda elavult lett, kell az új 600e-ért, micsoda nyomor van, mert a fizetése felét, harmadát most erre kell költenie... Nem! A nyomor nagyon nem itt kezdődik!
De örülnék, ha ennyit keresnék havonta...
Kaja nekem 1 főre 80-100 ezer körül van.
Normális albérlet 100k körül kezdődik, már ha nincs saját vagy nem otthon laksz.
Nyilván jó ha marad még másra, hobbira.
"Elromlott a mosógéped? Vegyél már egyet légyszíves 350 nettóból úgy hogy enni is akarsz meg lakbért is fizetni."
Nem tudom ez kinek szólt, de pont ezt írtam korábban: az albérlet vagy a lakáshitel lesz a szűk keresztmetszet. Nekem egyik sincs. Minden hónapban tudok 350-ből bőven, legalább 100-at félretenni. Otthon csak esténként, meg hétvégén vagyok. Nincs klímám, se 2 méteres plazmatévém, és 28 fokot sem igénylek a lakásban egész télen, se ingerenciám nincs másokkal naponta órákat telefonon csacsogni. A havi rezsim 40, max 50, amiben minden benne van. Magamra főzök, nem puccos belvárosi éttermekbe járok napi szinten. Nem cigizek, nem iszok, nem drogozok. Hetente többször vásárolok és 5-6-7e-t valóban egy kissebb sztyornyi kajáért, napi egyebekért otthagyok. De ezt két napra simán be tudom osztani. Ez havonta durván 100. Minden egyébre menjen el 50-60. Nem veszek hetente új ruhát, cipőt. Nem kényszerből. Ha 5 milliót keresnék havonta, akkor sem kezdenék el költekezni, utálom a pazarlást. Csak azt veszem meg, ami szükséges. A felesleges kacatok vásárlás az egyik legértelmetlenebb dolog a világon!
Hol is tartunk eddig? Kb 200. Még mindig marad 150. Ebből ha nem is a legdrágább, legfullosabb, de egy átlag mosógép kijön. Annyi hogy akkor abban a hónapban valóban nem teszek félre. De ennél nagyobb gondom soha ne legyen az életben!
Én inkább azt nem értem, hogy tud valaki úgy költekezni, hogy egymagára havi sznten egy millió nem elég. Ez már szerintem bőven a felesleges költekezés, pazarlás kategóriája. Jó, nyilván ha van eltartottad, hiteled, lakásbérleted, drága gyógyszert kell venned, egyéb, arra valóban el tud menni. De ott sokszor két kereső van legalább, ami egy kis könnyebbség lehet.
# És ki írt olyat, hogy 100-nál kevesebb lenne egy albérlet! Na haragudj, de nem fogom harmadszorra is ugyanazt leírni, mint fentebb az első mondatom, amivel kezdtem!
Lehet hogy költségkímélően élek. Nekem kifejezetten rosszul esik mondjuk egy vendéglátó helyen kifizetni egy csomó pénzt egy kajára, amit tudmom hogy én is ugyanonlyan, vagy jobb minőségben negyed-ötöd annyi pénzből is elő tudnék állítani. Pénzkidobásnak érzem!
Lehet messzebb, hosszabban utazgatni is ezért nem szoktam. Pedig az éves szinten 1-1,5 millióból ami megy a tartalékba, bőven telne rá. De nincs rá kifejezett igényem.
Én is este érek haza rendszerint. De fél-egy óra alatt összeütni valamit, nekem nem fáradtság. Inkább kikapcsol. Ha egyik nap főzök, abból bőven marad másnapra is. Tehát én sem csinálom minden nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!