Pazarló vagyok, ha havi nettó 250 ezres fizetésből nem tudok félretenni?
Azért ez sok mindentől függ, saját albérletet fizetsz, vagy szobát ?!
Van valami egyéb kiadás pl hitel, autó ?!
Ha pl csak egy szobát bérelsz akkor azért legalább kaja téren rendbe kellene lennie mindennek, nyilván félretenni 250 nettóból...hát...nekem se menne szerintem.
5
+1 én is így csinálom, minden blokkot elraktam.
A "nasikat" felesleges kajákat ha mellőzöd akkor a főételekre több pénz marad szerintem.
Ha albiban élsz, akkor megértem, hogy nehezen jössz ki. Ha saját lakás és nincs hiteled meg semmi, akkor azért ki lehetne jönni belőle. Én is ennyit költök számolgatás nélkül, de alacsony a fix kiadásom.
Írd össze a kiadásaid 1-2 hónapig, de mindent. Azt is, ami "csak 300 ft", mert minden reggel egy péksüti + egy kávé simán 15 ezer ft a hónap végére.
Függetlenül attól, hogyan élsz, adok egy jó tanácsot. Következő hónap elejétől minden költségedet írd föl egy füzetbe (vagy Excel-táblázatba). Sorold be témakörök szerint. Pl. "élelmiszer és háztartás", "ajándékok", "egészség-betegség", "közüzemi költségek" stb. Vagy másképp, ha más az elképzelésed. Hónap végén összegezd. Ebből látni fogod, mire ment el a fizetésed, és jobban át tudod gondolni, min tudnál spórolni.
Az élelmiszernél néhány dolgot tarts szem előtt: általában aránytalanul drágább rendelni, mint saját magadnak megfőzni ugyanazt. Ez teljesen logikus, hisz az elkészítés valakinek a munkaideje, amit meg kell fizetned. Ill. szalámiknál, sajtoknál, húsoknál nagyon meg tudnak szaladni a költségek, ha a prémium kategóriás termékeket veszi az ember. Az italok általában véve jelentős pluszköltséget jelentenek. Ha ezen spórolni akarsz, akkor heti egy üveg bornál vagy 2-3 doboz sörnél többet ne vegyél. Üdítő helyett csapvizet igyál. Ilyen apróságokon elég sok múlik. Ha autót tartasz fönn, az is nagyon viszi a pénzt, erre sok fiatal nem gondol, amikor olyanokat mond, hogy "gyalogoljon, akinek két anyja van".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!