Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nettó 300-ból sem tudok...

Nettó 300-ból sem tudok félretenni. Bennem van a hiba?

Figyelt kérdés
Budapesten élek, az albi rezsivel együtt 120 ezer. A kaja sok, inzulinrezisztenciám van, eléggé oda kell figyelnem, simán elmegy havi 50-60 ezer. A gyógyszereim és a táplálék kiegészítők havi 12. A telefonom havi 8 ezer mindennel. Fizetem a diákhitelemet, az havi 40 ezer, megveszem a bérletet 9500. Marad kb. 60 ezer forintom, ebből kellene megoldanom a tisztálkodást, tisztítószereket, ruhákat és még spórolnom is kellene. Így is csóresznek érzem magam, a munkahelyemről szinte kinéznek a csöves megjelenésem miatt. Mit tegyek? Hol fogjam meg a pénzt? Volt valaki hasonló helyzetben? Köszi!!

2020. dec. 8. 21:12
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
98%
költözz össze haverral, pároddal és máris fele lesz az albérlet.
2020. dec. 8. 21:20
 2/37 A kérdező kommentje:
37 évesen nem szeretnék haverral lakni.
2020. dec. 8. 21:24
 3/37 anonim ***** válasza:
82%

2 lehetőséged van:

A, csökkented a kiadásaidat.

B, növeled a fizetésedet/havi bevételedet.

2020. dec. 8. 21:28
 4/37 anonim ***** válasza:
78%
Egyedül nem tudsz haladni, gondolj bele lenne valakid szintén 300 nettóval egyből beljebb lennél. De ha ez nem opció én kis összegben befektetnék hosszú távra részvényekbe.
2020. dec. 8. 21:33
 5/37 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2020. dec. 8. 21:33
 6/37 A kérdező kommentje:
4-es, nincs senkim és az eddigiekből kiindulva nem is lesz. A férfiaknak csak pénzes Barbie-lányok kellenek.
2020. dec. 8. 21:34
 7/37 anonim ***** válasza:
34%
Ez nem igaz, ne állj így hozzá. Simán lehetne valakid ha más lenne a hozzáállásod, gondold át miért nincs és változtass rajta. Azt írtad kinéznek a megjelenésed miatt, rakj félre minden honapban picit és vegyél új ruhákat, sportolj. Másodállásban én nyitottam egy webshopot, nincs vele sok meló, kis plussznak jó. Mellete részvényekbe rakom a pénzt.
2020. dec. 8. 21:41
 8/37 A kérdező kommentje:
Nézd, nem ez a kérdés, de én nem vagyok szép. Szép, sőt gyönyörű barátnőim is szenvednek a társkereséssel. Láthatod, nem élek jól, nincs nagy fizetésem, ez a férfiaknál nagy mínusz pont. Felmértem az esélyeimet.
2020. dec. 8. 21:44
 9/37 anonim ***** válasza:
47%

Feleségem 80 ezret keres...szóval nem keresel rosszul, egyedül fenn tudod tartani magad. Nem vagy szép? Na ne már. Küldj már egy képet privibe.

Visszatérve a kérdésre növeld a bevételed, vállalkozni nem szeretnél valamit? Más munkahely? Albi helyett lakáshitel?

2020. dec. 8. 21:49
 10/37 anonim ***** válasza:
99%

Egyrészt azon felesleges gondolkodni, hogy az 1+1 hogy lesz 3, mert nem lesz. Tökéletesen leírtad a kötelező kiadásaidat, nem tudsz ebből mit lefaragni. A bevételedet kell növelni.

Írták, hogy fektesd be a pénzt. Ez jó ötlet, de a kötvények, állampapírok és a részvénypiac kilőve. Előbbihez hatalmas vagyonok kellenek, és főként az el nem költött pénz értékének megvédésére jó az inflációval szemben, utóbbi pedig túl nagy kockázat. Magadba fektess: tanulj. Ha a jelenlegi munkahelyeden lehetséges, akkor beszélj a főnököddel, hogy lennének előrelépési ambícióid. Ha elmondja mi szükséges hozzá, akkor máris tudod miben kell fejlődnöd. A másik fontos dolog a nyelv. Majdnem minden szellemi munkára igaz, hogy ha nagyon jól beszélsz egy idegen nyelven (angol és/vagy német főként), akkor egy hazánkban (is) működő külföldi cégnél hasonló munkakörben akár másfélszer akkora fizetésért el lehet helyezkedni.

A párkapcsolati témához hozzászólva csak annyit mondanék, hogy szerintem nagyon rosszul látod a helyzetet. A nőknek általában fogalmuk sincs, hogy mi jön be a férfiaknak, arról meg végképp nincs, hogy mi a különbség a 'jó nő' és a 'girlfriend material' között. Férfiként pedig soha nem érdekelt a másik fél anyagi helyzete. Párkapcsolatban az egzisztenciális dolgok megteremtése egyébként is a férfi felelőssége, bár lehet én vagyok túl konzervatív.

2020. dec. 8. 22:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!