Nettó 300-ból sem tudok félretenni. Bennem van a hiba?
2 lehetőséged van:
A, csökkented a kiadásaidat.
B, növeled a fizetésedet/havi bevételedet.
Feleségem 80 ezret keres...szóval nem keresel rosszul, egyedül fenn tudod tartani magad. Nem vagy szép? Na ne már. Küldj már egy képet privibe.
Visszatérve a kérdésre növeld a bevételed, vállalkozni nem szeretnél valamit? Más munkahely? Albi helyett lakáshitel?
Egyrészt azon felesleges gondolkodni, hogy az 1+1 hogy lesz 3, mert nem lesz. Tökéletesen leírtad a kötelező kiadásaidat, nem tudsz ebből mit lefaragni. A bevételedet kell növelni.
Írták, hogy fektesd be a pénzt. Ez jó ötlet, de a kötvények, állampapírok és a részvénypiac kilőve. Előbbihez hatalmas vagyonok kellenek, és főként az el nem költött pénz értékének megvédésére jó az inflációval szemben, utóbbi pedig túl nagy kockázat. Magadba fektess: tanulj. Ha a jelenlegi munkahelyeden lehetséges, akkor beszélj a főnököddel, hogy lennének előrelépési ambícióid. Ha elmondja mi szükséges hozzá, akkor máris tudod miben kell fejlődnöd. A másik fontos dolog a nyelv. Majdnem minden szellemi munkára igaz, hogy ha nagyon jól beszélsz egy idegen nyelven (angol és/vagy német főként), akkor egy hazánkban (is) működő külföldi cégnél hasonló munkakörben akár másfélszer akkora fizetésért el lehet helyezkedni.
A párkapcsolati témához hozzászólva csak annyit mondanék, hogy szerintem nagyon rosszul látod a helyzetet. A nőknek általában fogalmuk sincs, hogy mi jön be a férfiaknak, arról meg végképp nincs, hogy mi a különbség a 'jó nő' és a 'girlfriend material' között. Férfiként pedig soha nem érdekelt a másik fél anyagi helyzete. Párkapcsolatban az egzisztenciális dolgok megteremtése egyébként is a férfi felelőssége, bár lehet én vagyok túl konzervatív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!