Szóbeli kinevezés?
Viszonylag rövid időn belül sikerült 1-2 lépcsőfokon felmásznom.
Egy hónapja majdnem, hogy kijelentette a felettesem, hogy én veszem át egy szegmens irányítását, viszont hosszú adaptációt meghatározott (fél év), ami teljesen elfogadható. A hr megírta, hogy a rendszerben a jelenlegi pozícióm a mérvadó, (merthogy abban még próbaidős voltam, ami most járt le.)
A napokban rákérdeztem a papírokra, amikor is elkezdődött a csúsztatás, mellébeszélés. Miszerint nem szeretnének olyan hibába esni, ahogy egy másik szegmens esetében. (Nem volt megfelelő a választott, és vissza minősítették pozícióban). És bla bla ő úgy gondolta, hogy ha végigmeneteltem a betanuláson, akkor fogok szerződést kapni. Amivel 2 problémám van. Az egyik, hogy a feladatokat megkaptam, a számom kérést megkaptam, de a vele járó bért nem. A másik pedig az, hogy szóbeli megállapodás történt. Ami felveti a kérdést, hogy ki fog erre fél év múlva “emlékezni”, le fogják e tagadni?! Stb.
Mi tevő legyek? Hogy kérjem tőlük a korrekt “elszámolást”? Legyek paraszt és számonkérő? Vagy milyen megfogalmazásban lehet megkérni a munkáltatót, hogy ugyan legyen már szíves papírra vetni a próbaidőmet?
:D 14 akkor van gond ezzel amikor a munkaköri leirása (ami a munkaszerződés elválaszthatatlan része) tartalmaz olyanokat, hogy a "megrendelő / munkaadó belső szabályzata szerint" vagy " "felettesei szóbeli utasitásai szerint"
Nekem már volt szerencsém olyan helyre is keveredni, ahol a megrendelő belső utasitása ütötte a munkaköri leirásban megfogalmazottakat :D
Nem firtattuk a dolgot a kollégákkal, mert az alap kérdés mindig ugyanaz volt kb..
"- Akarsz itt dolgozni?"
Jauvanezigy...
Köszönöm a válaszokat, feltettem a kérdéseim, és finoman helyre tettek, hogy mit nem értek, világosak voltak és a jelenlegi pozíciómban sem vagyok 100%-os még.
Szóval ok hogy nincs akkora felelősségem, de számonkérés az amúgy papíron nem levő pozícióm hoz kapcsolódóan van, szóval meg spóroltak egy magasabb fizetést maguknak
Tehát eldöntheted, hogy akarsz-e ott maradni, vagy sem. Az is lehet, hogyha bedobod, hogy így nem szeretnél maradni, csak ilyen és ilyen feltételekkel, akkor ha olyan jó embernek tartanak, akkor megteszik. Ha meg nem, és olyan jó ember vagy, akkor könnyen találsz másik, jobb munkát.
De ezt akkor lépd csak meg, ha fel vagy készülve ténylegesen a felmondásra.
Szerintem meg maradj a fenekeden, ha normálisan be vagy jelentve és járulékot is fizetnek rendesen utánad.
Én kissbb nagyobb megszakításokkal fél éve keresek egy értelmesebb és megfizetett melót, ahol azt az évi ~40 nap fizetett szabadságot sem spórolják meg, de már a rendes bejelentés is kezd kimenni a divatból magyarországon!
Tíz helyből hatnál már kihasználják az EFO-t meg a home office-t meg amibe csak lehet kapaszkodni, de ne kelljen bérköltséget fizetniük!
A legújabb "találmány" amibe belefutottam az a 18 nap meló az egyik hónapba 6 vagy 8 órába bejelentve, a rákövetkező hónapba 15 nap, de csak EFO-ba, és ez váltogatja egymás egész évbe, aztán kezdődik jövőre előlről...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!