Szóbeli kinevezés?

Figyelt kérdés

Viszonylag rövid időn belül sikerült 1-2 lépcsőfokon felmásznom.

Egy hónapja majdnem, hogy kijelentette a felettesem, hogy én veszem át egy szegmens irányítását, viszont hosszú adaptációt meghatározott (fél év), ami teljesen elfogadható. A hr megírta, hogy a rendszerben a jelenlegi pozícióm a mérvadó, (merthogy abban még próbaidős voltam, ami most járt le.)

A napokban rákérdeztem a papírokra, amikor is elkezdődött a csúsztatás, mellébeszélés. Miszerint nem szeretnének olyan hibába esni, ahogy egy másik szegmens esetében. (Nem volt megfelelő a választott, és vissza minősítették pozícióban). És bla bla ő úgy gondolta, hogy ha végigmeneteltem a betanuláson, akkor fogok szerződést kapni. Amivel 2 problémám van. Az egyik, hogy a feladatokat megkaptam, a számom kérést megkaptam, de a vele járó bért nem. A másik pedig az, hogy szóbeli megállapodás történt. Ami felveti a kérdést, hogy ki fog erre fél év múlva “emlékezni”, le fogják e tagadni?! Stb.

Mi tevő legyek? Hogy kérjem tőlük a korrekt “elszámolást”? Legyek paraszt és számonkérő? Vagy milyen megfogalmazásban lehet megkérni a munkáltatót, hogy ugyan legyen már szíves papírra vetni a próbaidőmet?

márc. 23. 22:52
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
41%
monnyá fel
márc. 23. 23:04
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mondd azt, hogy megérted az érveiket, és jogosnak tartod az aggályukat. De neked is vannak aggályaid, és szeretnéd, ha mindkét fél nyugodtan alhatna.

Az a javaslatod, hogy kössenek veled egy szerződésmódosítást, amiben az új munkakör van próbaidővel, és ha a próbaidőn nem felelsz meg az új munkakörben, akkor visszakerülsz a régi pozícióba a régi bérrel.

De legyen az új munkakörnél több fizetés, hiszen már most is több a munka és a felelősség, így ez méltányos, és ha letelik a próbaidő, és ha letelik a próbaidő, és megfelelsz, akkor meg szintén emelkedjen a fizetés.

Természetesen a szerződésmódosításnak tartalmaznia kell az új munkakör nevét, a próbaidő tartalmát, a próbaidős fizetést és a próbaidő utáni fizetést, és azt, hogy mi van akkor ha nem felelsz meg. Na meg munkaköri leírás is kell szerintem szerződésmódosításban, vagy külön.

Ehhez ragaszkodj, és ha nem kapod meg, akkor ne vállald el, mert akkor sumákolás van valószínűleg. Ha rövid próbaidőt kérnek, pl. egy hónap, akkor még lehet nagyvonalúnak lenni, hogy oké, akkor nem kérsz erre még fú de nagy fizetésemelést, de akkor is legyen benne, hogy a próbaidő lejártával az új munkakörrel mennyi lesz az új fizetésed.

Ha a felesleges papírmunkára hivatkoznak, akkor az kifogás, hiszen előbb vagy utóbb úgyis kellene, és fél óra alatt megcsinálnák, ha akarják. Esetleg leírod ezeket a dolgokat, hogy mit kérsz, hogy legyen benne, és ez biztosíték. Ha nem fogadják el, akkor belebegtetheted, hogy akkor te sem fogadod el az új munkát. Ha elmérgesedik a viszony, akkor belebegtetheted a felmondást is végső esetben, ha neked ez így megfelel.

Akkor lehet, hogy észbe kapnak, hogy nem lenne jó téged elengedni, vagy pedig elengednek, mert nekik egy balek kell.

márc. 24. 01:01
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
De fontos, hogy határozottan védd az érdekeidet, de úgy beszélj, hogy megérted őket is, de kéred, hogy ők is értsenek meg téged. Ne az legyen a kommunikációd, hogy ők csak átakarnak verni, mert az kiélezi egy konfliktust.
márc. 24. 01:04
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Ez a klasszikus corporate bullshit. A meló a tiéd, pénzt meg amíg nem muszáj nem akarnak adni. Az indoklás kb mindegy is, ami épp eszükbe jut.

Ha most nem állsz ki magadert sosem kapod meg de a meló rajtad marad. Én odáig elmennék, hogyha nincs ÍRÁSBA adva, hogy mi lesz egy határidővel, amikor megkapod az új pozit ÉS bért akkor most visszaadnam a melót, csinálja amelyik marha akarja.

márc. 24. 09:06
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Szóbeli kinevezés? = Motiváció!

Gyááááj, van is egy ideillő filmjelenetem!

:D

https://www.youtube.com/watch?v=0cRSrSCnEws

márc. 24. 10:33
 6/21 anonim ***** válasza:

"de kéred, hogy ők is értsenek meg téged."

Áááj.. Nem voltál még ilyen helyzetben látszik!

Ha a vezetőség meghoz egy (sámukra előnyös) döntést!

Azon nem változtatnak!

Ez alapelv...

Nekem így hullott szét a jó melóm 7 év után...

márc. 24. 10:39
 7/21 anonim ***** válasza:
0%

"Az egyik, hogy a feladatokat megkaptam, a számom kérést megkaptam, de a vele járó bért nem. A másik pedig az, hogy szóbeli megállapodás történt."

Max a felelősséget nem kaptad meg, de ez olyan esetben van max (normál esetben) amikor az akitől "kaptad" a dolgokat felmondás alatt áll!

De ha ez így lenne, arról is tudnod kellene!

Szóval valszeg a "felettesed" (és sleppje) már érez valami közelgő gebaszt, és TE leszel aki a balhét majd elviszi..

Melóztam már ilyesmi helyen én is, hogy kineveztek műszakvezetőnek 7 hónap után, aztán még abba az évbe az egész cégnek ugrott a szerződése, és mindenkit elbocsátottak!

A nagyobb vezetők már nyilván tudták mi lesz...

márc. 24. 10:45
 8/21 anonim ***** válasza:

Valóban. Pont ilyen helyzetben nem voltam.

Olyan helyzetben voltam, hogy hibáztam, és a területi igazgató, akitől mindenki úgy fosott, hogy az nem igaz, személyesen felhívott, és lebalfaszkapitányozott. Erre mondtam neki, hogy nézze, belátom, hogy hibáztam, és hajlandó is vagyok érte vállalni a felelősséget, és jogában áll fegyelmit adni, vagy akár felmondani, de akkor is kikérem magamnak ezt a hangnemet. És erre telefonban bocsánatot kért, sőt, lejött az elefántcsonttornyából a nem tudom, már hanyadik emeletről, és szemtől szembe is bocsánatot kért, és kezet fogtunk, és semmi következménye nem lett a hibámnak, többet nem került sehol szóba. Viszont pár hónappal rá, amikor megnyitottak egy új egységet, akkor annak a vezetőhelyettesévé akart tenni. Nem vállaltam el, szóval valóban idáig nem jutottunk el, de azért az is ritka, hogy a hibázó ember helyre tegye a rettegett főnököt, és az kétszer is bocsánatot kérjen, de lám, van ilyen.

Még egyszer: ha fontos nekik a dolog, és tiszta a szándékuk, akkor ezen a téren rugalmasak lesznek, ha meg nem tiszta a szándék, akkor meg így legalább tudni fogja, és nem kell sajnálnia, hogy nem mennek bele.

márc. 24. 11:02
 9/21 anonim ***** válasza:

:D

Ez a nevelő szándékú dorgálás lett volna ez a "balfszkapitány".

Van ettől rosszab is sőt!

Szalonképtelen szint is..

Vagy ami szerintem a legrosszabb (és olyanban még nekem sem volt részem) amikor egyik napról a másikra lesöprik az asztalod, leszedik a falról a neved, és be se engednek többet.

márc. 24. 11:25
 10/21 anonim ***** válasza:

#9 látom, sikerült megragadnod a lényeget. Gratulálok.

Mindegy, nem neked szóltam eredetileg, nem téged akarlak győzködni, hanem a kérdezőnek mondtam el a véleményem, és ő eldönti, hogy mit tesz. Veled nem kívánok partalan vitába bonyolódni.

márc. 24. 11:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!