Hogy lehet elfogadni azt a tényt, hogy tényleg sok olyan szak és diploma van, amikkel *tényleg* nem lehet semmi kezdeni; miközben egy alacsonyabb végzettségű viszont sikeresebb?
Na, én informatikus vagyok és havi br 3 millió a fizum. Mehettem volna bolgár-bosnyák szakra is, akkor nem ennyi lenne.
Mindig elgurul nálam a gyógyszer amikor valaki beválaszt egy ilyen semmire sem jó büfészakot, aztán rinyál, hogy alacsony a fizuja. Hát előtte kellett volna gondolkodni.
Abba nem gondoltál bele hogy mondjuk 16-17 évesen kell az embereknek az élete talán legfontosabb döntését meghoznia?
0 élettapasztalattal, 0 jövőképpel, úgy hogy a környezeted kb semmit se segít, sőt vannak amikor a környezet ront a helyzeten.
Persze utólag könnyű okosnak lenni. Nekem is sokkal egyszerűbb lett volna mondjuk biotechnológia helyett teljesen infós szakra mennem, de honnan kellett volna tudnom hogy nem érdekel a kutatás?
Ugyan jó helyre futottam ki de azért ebbe egy nagy adag szerencse is bent volt.
Nem gyötrődni kell, hanem átképezni magadat. Nem olcsó egy új szakmát kitanulni, de bőven megtérül majd!
Én is ezt tettem. Mondjuk nálam az az érdekes, hogy piacképes szakmából váltottam büfészakra. Mégis el tudtam vele menni dolgozni közepes fizuért. (vidéken a közepes fizu is jó fizu)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!