Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy lehet elfogadni azt a...

Hogy lehet elfogadni azt a tényt, hogy tényleg sok olyan szak és diploma van, amikkel *tényleg* nem lehet semmi kezdeni; miközben egy alacsonyabb végzettségű viszont sikeresebb?

Figyelt kérdés

márc. 13. 21:13
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
19%
8-as vagyok. Ha nem vagy érintett, akkor ne vedd magadra. A kérdésből arra következtettem, hogy valami büfészakot végeztél.
márc. 13. 23:01
 12/26 anonim ***** válasza:
66%

Úgy, hogy előveszel egy közgazdaságtan tankönyvet, kikeresed a kereslet és a kínálat vonatkozó fejezeteit, majd értelmezed azokat.

Ez most lehet, szemét módon hangzott, de attól még így van. A te aktuális munkaerőpiaci értékedet elsősorban az határozza meg, hogy most mihez értesz, és csak huszadrangú szempont az, hogy ehhez mennyit tanultál.

márc. 13. 23:51
 13/26 anonim ***** válasza:
15%
Ezen nincs mit elfogadni vagy nem elfogadni. Egy bufe szakos nem akarjon progrmozo fizetest...
márc. 14. 03:56
 14/26 anonim ***** válasza:
97%
Épìtőiparban vagyok mérnök. En is el tudtam fogadni, hogy a sok szaki aki vállalkozó, nem alkalmazott, az többet hazavisz mint én.
márc. 14. 06:02
 15/26 anonim ***** válasza:
94%
Azt nem gondolom hogy mindenki akinek a munkaerőpiacon gyengének számító diplomája van, az törvényszerűen rosszul fog keresni. Nézd azt hogy mivel tudsz kiemelkedni a tömegből és olyat nyújtani amire szüksége van egy cégnek és normálisan megfizet. Ha az egyetemen nem szereztél ilyen tudást, akkor tudsz máshol. De az egyetemi tanulmányokra esetleg lehet építeni. A programozók sem elsősorban az egyetemen tanulnak meg programozni, ha kiemelkedőek akarnak lenni a szakterületükön akkor rengeteg plusz munkát kell beletenniük. Az meg hogy a nem egyetemet végzők hogyan keresnek, neked irreleváns. A te helyzeted nem lesz jobb, ha nekik rosszabb.
márc. 14. 12:19
 16/26 anonim ***** válasza:
0%
Senkit se érdekel, hogy elfogadod-e vagy sem, sose volt titok hogy a büfészakos diplomával max a mekibe mehetsz majd hamburgert sütni...
márc. 14. 21:59
 17/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm 16-os. Már nem is elfogadni akarom, hanem megérteni. Hogy lehet az, hogy hasznavehetetlen tudások léteznek? Ezt mondd meg nekem. Mintha valamiből a drágább lenne a rosszabb, vagy hasonló.
márc. 14. 23:37
 18/26 anonim ***** válasza:
16%
Voltál te már botban ember? Néz csak rá az ájfonra. Drágább és rosszabb. Van még kérdésed?
márc. 14. 23:46
 19/26 anonim ***** válasza:
65%
Hany eves vagy kerdezo? Kb 5 eves szintu kerdesek...
márc. 15. 04:46
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

#17 Az hogy mennyit kapsz az azon múlik hogy mennyire van igény az adott tudásra és mennyire nehéz azt a tudást elsajátítani.

Egy mérnöki tudásra sok cégnek szüksége van és nem könnyű megszerezni ezért az illető több pénzt fog kapni.

Egy burkoló is többet fog kapni mert minden épületnek van burkolata tehát az igény nagy. Könnyebb elsajátítani a tudást(bár ha valaki tényleg ügyes és nagyon szép munkát végez az megint más) de kevesebben akarnak fizikai munkát végezni ezért a fizetés is jó.

Namost mondjuk egy szabadbölcsész szak lehet nehéz, de nagyon kevés hely van ahol ezt a tudást tudod alkalmazni. Szimplán a cégeknek más tudásra van nagyobb igénye, így a fizetés is gyatra lesz

márc. 15. 05:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!