Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi történik, ha megszűnik a...

Mi történik, ha megszűnik a státuszom?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Kicsit bonyolult kérdésem lenne. Remélem tudtok segíteni mert eddig nem jártamm sok sikerrel.

Közalkalmazotti jogviszonyom van. Egy óvodában egy olyan státuszon ami vélhetőleg szeptembertől megszűnik. Hozzáteszem helyettesként vagyok felvéve, a határozott idejű szerződésem júniusig még tart.

A kérdésem az lenne, hogy ha teherbeesem és szülési szabadságon vagyok és közben megszűnik a státusz amin foglalkoztattak milyen csedre gyedre számíthatok?

Az olyan mintha nem is lett volna munkám, vagy az nem számít?

jan. 17. 05:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%

" ha teherbeesem és szülési szabadságon vagyok és közben megszűnik a státusz amin foglalkoztattak "

Ez esetben NEM SZŰNÍIK MEG! KÖZALKALMAZOTT VAGY!

Hosszabbítani fognak, ennyi. Bkk-nál is így van akár határozott akár határozatlan.

Szóval aki nem vágja ezt gyakorlatilag az max elméletben vitatkozik, de feleslegesen!

jan. 18. 21:22
 12/22 anonim ***** válasza:
Kedves 10es? Én mint 7es hol írtam ennek az ellenkezőjét. De egyébként terhesen kirúgni nem lehet.
jan. 18. 22:59
 13/22 anonim ***** válasza:

#10: de, jót mondott, csak te nem érted meg, hogy a határozott idejű szerződés lejárata nem számít kirúgásnak.

#11: az a baj, hogy a kérdező sem érti, hogy mit akar, te meg nem olvasod el, amit ír. A határozott idejű szerződése hamarabb fog lejárni, mint hogy megszűnne a státusza. Nem érinti a dolog. Onnantól meg hogy lejár a határozott idejű szerződés, a munkáltató döntése, hogy meghosszabbítja vagy nem. Nem köteles meghosszabbítani.

jan. 19. 10:34
 14/22 anonim ***** válasza:
Ameddig nincs meg neki a 90 napos igazolás a nődokitól addig hivatalosan NEM TERHES. A 80 napos terhesség is màr szépen làtszik. De van aki a 60 naposat sem tudja elrejteni plusz a rendszeres rosszullètek már gyanúsä teszik. simán kirúgják az embert főleg probaidősen vagy határozatlannál.
jan. 19. 10:44
 15/22 anonim ***** válasza:
Minden esetben a nőgyógyász orvos àllapitja meg a terhesség tényét és korát. Egy pozitiv teszt nem elég ehhez! A nálukbrendszeresített vagy f3ndszeresen hasznàlt forgathatós készülékkel az uh kép alapján az embrió hosszából[ gép megméri] becsülik meg a megfoganás napját plusz minusz 3 nap...
jan. 19. 10:55
 16/22 anonim ***** válasza:

#14: próbaidőnél ugyebár indokolni sem kell, de utána azért simán bíróságra lehet vinni az ügyet, ha nincs megalapozott indok arra, ami miatt kirúgják.

DE hogy a kérdező témájánál maradjunk: itt továbbra sem beszélünk kirúgásról.

jan. 19. 10:57
 17/22 anonim ***** válasza:
13 lényegtelen kirugás e vagy sem ha megszünik a munkaviszony folytonossâga...
jan. 19. 10:59
 18/22 anonim ***** válasza:
Korrektebb hely ilyenkor szerződést módosít határozatlanra!
jan. 19. 11:00
 19/22 anonim ***** válasza:
#18: korrektebb hely talán. Amikor hivatalban dolgoztam, nem egy olyan kollégám volt, akit folyamatosan hosszabbítgattak. Hol 1 évre, hol félévre, hol 2-4 hónapra azért, hogy ha épp leépítés lesz, csökkenteni kell a létszámot, akkor bárkitől kirúgás nélkül meg tudjanak válni. Annak ellenére, hogy a releváns törvény (ha jól emlékszem) 6 hosszabbítást engedélyezett, ez nem érdekelt senkit, mert mégis ki büntetné meg őket? Az állam, akinek dolgoznak? :D Többször meghallgattuk, hogy felesleges panaszkodni, mert úgy sem fogják magukat negatívan elbírálni, legfeljebb megválnak az érintett dolgozótól.
jan. 19. 11:24
 20/22 A kérdező kommentje:

Kedves válaszolók!

Nem bírtam tovább várni igy megkérdeztem a munkahelyemen a főnököm és a munkaügyis hölgyet.

Ha a szerződésem lejártáig meg van az orvosi igazolasom és táppénzen vagyok mert teherbeestem akkor ugyan az vonatkozik rám mint bárki másra akinek határozatlan a szerződése.

Akár megszűnik akár nem.

jan. 20. 19:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!