Mi történik, ha megszűnik a státuszom?
Sziasztok! Kicsit bonyolult kérdésem lenne. Remélem tudtok segíteni mert eddig nem jártamm sok sikerrel.
Közalkalmazotti jogviszonyom van. Egy óvodában egy olyan státuszon ami vélhetőleg szeptembertől megszűnik. Hozzáteszem helyettesként vagyok felvéve, a határozott idejű szerződésem júniusig még tart.
A kérdésem az lenne, hogy ha teherbeesem és szülési szabadságon vagyok és közben megszűnik a státusz amin foglalkoztattak milyen csedre gyedre számíthatok?
Az olyan mintha nem is lett volna munkám, vagy az nem számít?
" ha teherbeesem és szülési szabadságon vagyok és közben megszűnik a státusz amin foglalkoztattak "
Ez esetben NEM SZŰNÍIK MEG! KÖZALKALMAZOTT VAGY!
Hosszabbítani fognak, ennyi. Bkk-nál is így van akár határozott akár határozatlan.
Szóval aki nem vágja ezt gyakorlatilag az max elméletben vitatkozik, de feleslegesen!
#10: de, jót mondott, csak te nem érted meg, hogy a határozott idejű szerződés lejárata nem számít kirúgásnak.
#11: az a baj, hogy a kérdező sem érti, hogy mit akar, te meg nem olvasod el, amit ír. A határozott idejű szerződése hamarabb fog lejárni, mint hogy megszűnne a státusza. Nem érinti a dolog. Onnantól meg hogy lejár a határozott idejű szerződés, a munkáltató döntése, hogy meghosszabbítja vagy nem. Nem köteles meghosszabbítani.
#14: próbaidőnél ugyebár indokolni sem kell, de utána azért simán bíróságra lehet vinni az ügyet, ha nincs megalapozott indok arra, ami miatt kirúgják.
DE hogy a kérdező témájánál maradjunk: itt továbbra sem beszélünk kirúgásról.
Kedves válaszolók!
Nem bírtam tovább várni igy megkérdeztem a munkahelyemen a főnököm és a munkaügyis hölgyet.
Ha a szerződésem lejártáig meg van az orvosi igazolasom és táppénzen vagyok mert teherbeestem akkor ugyan az vonatkozik rám mint bárki másra akinek határozatlan a szerződése.
Akár megszűnik akár nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!