Mi történik, ha megszűnik a státuszom?
Sziasztok! Kicsit bonyolult kérdésem lenne. Remélem tudtok segíteni mert eddig nem jártamm sok sikerrel.
Közalkalmazotti jogviszonyom van. Egy óvodában egy olyan státuszon ami vélhetőleg szeptembertől megszűnik. Hozzáteszem helyettesként vagyok felvéve, a határozott idejű szerződésem júniusig még tart.
A kérdésem az lenne, hogy ha teherbeesem és szülési szabadságon vagyok és közben megszűnik a státusz amin foglalkoztattak milyen csedre gyedre számíthatok?
Az olyan mintha nem is lett volna munkám, vagy az nem számít?
#4,#7: akkor te most vagy nem értesz hozzá, vagy nem olvastad el, amit írt a kérdező.
Nem rúghatják ki amíg foglalkoztatva van, DE a határozott idejű szerződés megszűnése nem számít kirúgásnak, mert teljesen szabályosan lejár a szerződés, és kész. Nem kötelesek meghosszabbítani azt.
Viszont ha augusztus 31-ig hosszabbítanak, annak sincs jelentősége, mert a jelenlegi ismeretek szerint a határozott idejű szerződésed lejárta után fog megszületni a gyerek (főleg, ha most még nem is vagy terhes). Ugyanezért a szeptemberi státuszmódosítás sem fog érinteni, mert akkor már nem fogsz dolgozni.
OFF: bocs, nem #7-et akartam írni, hanem #3,#4,#5.
A #7-es jót mondott.
A 7 es em mondott jót! Tavaly nyáron változtattak...
Terhesség és táppénz alatt is kirúgható bárki aki nem veszélyeztetett terhes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!