Miért nem mondják meg mennyi a bér?
Sok munkánál nem mondják meg egyszerűen csak az interjún megkérdezik te mire gondoltál aztán ha balf vagy akkor kevesebbet mondasz aminek örülnek, tipikus csőbe húzás.
Miért nem szokták az elején megmondani, hogy igen, ennyit szeretnénk erre a pozicióra költeni.
Külföldön ha jól tudom már elkezdődött a mozgalom, hogy mindenhova kötelező legyen kiírni, mennyi az annyi.
Ez olyan mint ha elhívnál dolgozni valakit magadhoz a házhoz és a végén mondanád meg neki, hogy én ennyit fogok adni neked. Nem korrekt, nem fair. Tipikus titkolózó hozzáállás és szerintem red flag is egy cégnél.
Ez igazából a munkáltatónak jó. Azzal hogy nem tudod a béreket és neked kell mondanod egy számot az pénzügyileg nekik megéri.
A munkavállalónak ez egyértelműen rossz hiszen ha nem tudod még a sávot sem és végigmész az az interjúkon akkor egy csomó időt vesztesz. Plusz sokszor nehéz megmondani hogy egy adott pozíció mennyit fizet X tapasztalatra, mert a neten bárki írhat bármit.
IT-ban pl. teljesen irreleváns, tele van a net bérstatisztikákkal, illetve kimondottan erre specializálódott fórumokon és weboldalakon osztják meg egymással az emberek a fizetéseiket.
Mondjuk azt nem értem, hogy más területen dolgozók miért nem képesek ezt megtenni, aztán sírnak ha kiderül, hogy más jóval többet keres náluk ugyanabban a pozícióban.
Az első válasz (meg a többi is) azért baromság, mert látszik belőle, hogy nem arra játszik a cég, hogy a számára legoptimálisabb munkaerőt megtalálja, hanem ehelyett abba öli az energiát, hogy sunyi módon úgymond "versenyeztetik" a munkavállalókat.
Egy sokkal tisztább, korrektebb helyzet lenne, ha nyílt lapokkal játszanának a munkaadók.
"IT-ban pl. teljesen irreleváns, tele van a net bérstatisztikákkal, illetve kimondottan erre specializálódott fórumokon és weboldalakon osztják meg egymással az emberek a fizetéseiket."
De engem nem a bérstatisztika érdekel, hanem hogy adott cég adott pozícióban mekkora tól-ig sávban hajlandó fizetni. Semmire nem megyek statisztikákkal, meg azzal, ha a fórumokon leírják az 5 legnagyobb IT cégről, hogy mennyit fizetnek (miközben van MO-n 2000 olyan munkahely, ahova kell IT-s).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!