Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jelenleg állást keresek. Az...

Jelenleg állást keresek. Az önkormányzat egyik intézményénél tudnának munkát adni pályázat által, de csak akkor ha számlaképes vagyok. Vállalkozónak kell állnom? és miért mondják hogy másik vállalkozótól kérjek segítséget? úgy olcsóbb nekik?

Figyelt kérdés
2023. szept. 24. 20:15
 1/5 A kérdező kommentje:
Igazából eddig csak alkalmazott voltam és tényleg fogalmam nincs erről az egészről.
2023. szept. 24. 20:17
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Na az ilyenektől menekülj.
2023. szept. 24. 20:17
 3/5 A kérdező kommentje:
Hát ez nem tűnt valami megnyugtató válasznak. Ki tudnád fejteni bővebben? Vagy valaki röviden le tudná írni mit jelent ez?
2023. szept. 24. 21:32
 4/5 A kérdező kommentje:
Leginkább az érdekelne hogy miért akarnak másik vállalkozó nyakára sózni? Nem jó úgy ha én inditok egy vállalkozást és kiállítom a számlát nekik?
2023. szept. 24. 21:35
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarnak rásózni másik vállalkozóra. Valószínűleg azért ajánlottak másik vállalkozót segítségnek, mert az már kijárta az utat, tehát gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezik és tud tanácsot adni neked.

"de csak akkor ha számlaképes vagyok. Vállalkozónak kell állnom?"

Jól látod. Arra a tevékenységre, amit el kell végezni adószámot kell kiváltanod. Akkor számlaképes is leszel.

Gazdasági tevékenységet önállóan a következőképpen lehet végezni:

- egyéni vállalkozás indításával

- gazdasági társaságot alapítva

- adószámos magánszemélyként (nem minden tevékenység végezhető így, a legtöbb nem)

"úgy olcsóbb nekik?"

Nem feltétlenül, de egyszerűbb az életük (papírmunka, adózás stb.), hiszen minden olyan dolog, ami őket terhelné, ha alkalmazottként foglalkoztatnának, ilyen esetben rád hárul.

Ajánlom, hogy ne menj bele, mert ha nincs vállalkozói vénád, nagyon gyors lehet a bukás és az eladósodottság.

2023. szept. 25. 05:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!