Ha egyéni vállalkozó szeretnék lenni 25 év alatt akkor átalányadózói formában az adómentes 1,2 millió jövedelmet, hogy tudom érvényesíteni ha alapból szja mentes vagyok?
Egyébként olvass utána, az SZJA mentesség is csak egy bizonyos bérhatárig érvényes.
Ha a bruttód pl. 450 ezer, akkor már mindjárt kiesel ebből... De a pontos összegekről egyeztess egy könyvelővel.
Jól ki van ez találva.
Cirka 65 ezret lehet spórolni vele havonta, az nem olyan rossz azért.
Csak azért írtam, mert a kettes válaszodból úgy jött le nekem, hogy ha 450et keresel pl, akkor teljesen kiesel a kedvezményből, de ez ugye nem így van.
Igen arra gondoltam csak már megkavarodtam. Akkor itt egy példa ha jól értem: havonta 450 ezer bevétel keletkezik x12 ez egy évben 5,4 millió bevétel ez 3,24 millió jövedelem, ebből még levonható az 1,2 millió vagy az éves szochom számítása a 3,24 millióból fog történni 3,24 millió x 0,13?
Természetesen fogok könyvelőt keresni csak először érdekel, hogy mire számítsak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!