"Szakmunkások nagyon jól keresnek" legendában mi az átverés?
Ezt halljuk a szomszédtől, kollégától, rokontól aki felújított lakásban vagy kihívta a gázszerelőt stb. hogy egy órás munkáért 50-100 ezret fizetett ki stb.
Ezt ő felszorozta magában hogy akkor ezek havi több milliót keresnek.
Mégis alig akar valaki szakmunkásnak menni dolgozni a milliós könnyű fizetés ellenére.
Hol van ebben az átverés?
"Mégis alig akar valaki szakmunkásnak menni dolgozni a milliós könnyű fizetés ellenére.
Hol van ebben az átverés?"
Az benne az "átverés", hogy ezért a pénzért le is kell valamit tenni az asztalra. Nem feltétlenül fizikai munkával. Többször a szakmai tudás az, ami sokba kerül, nem az, amennyi időt eltöltenek vele.
Nyilván a jó bevételért/fizetésért valamit le is kell tenni az asztalra. Ez a letevés nem megy a mai fiatalok többségének. Mindenki sokat akar keresni, kevés munkával.
Én egy bevallást elkészítek 5 perc alatt. Kérek érte mondjuk 5-10 ezret. Aki sokkalja, csinálja utánam és amikor még 1 hét múlva sem tudja jól összerakni, akkor gondolja át a véleményét a vállalkozási díjamról. Nem a munkaidőmet kell megfizetnie, hanem a szakmai tudásomat, amit évtizedek alatt szedtem össze. Cseszheti, ha elvagyok vele 1 hónapig, de "szarul" csinálom meg. :)
Teljesen egyetértek veled 13-as!
Én festés-mázolás-tapétázást tanultam ki, így rengeteg pénzt megspórolok, amikor éppen "felújítok". Egyébként gazdasági ügyintézőként dolgozom évtizedek óta.
Az, hogy nem keresnek jól, max a vállalkozók. De ők se napi 8 órában kényelmesen, hanem sokszor 10-12 órákat hajtanak, gyakran hétvégén is. Ugyanis akkor kell menni amikor van munka, főleg az építőiparban.
Szakmunkás a virágkötő, a pék, cipész, felszolgáló is... ők biztos nagyon jól keresnek, ja nem.
Nem minden munka ugyan az, egyiken tobbet keres masikon kevesebbet. Amit elker az nem 100% haszon hanem abbol kifizeti a munkast, szarszamokat kell venni es a regieket lecserelni ha elromlott vagy elkopott, tankol az autoba, megvette az anyagot elore, adoznia is kell, konyvelot kifizeti, stb
Az alkalmazott nem kap sokat. A fonok hiaba vallalt el egy kis munkat 50 ezerert, az alkalmazott akkor is csak orabert kap.
A vallalkozo meg rengeteget megy felmerni, megy az ideje, benzin, szamolgat, emailben kuldi az arat es nem minden munkat kap meg. Sokszor nem is jon valasz a megrendelotol es ha nem kapja meg a munkat amire arat adott akkor ingyen rohangalt hogy a munkat megnezze.
Termeszetesen a vallalkozo tobbet keres mint egy alkalmazott, kulonben nem lenne erdemes vallalkoznia, de a sajat penzet fektette be a vallalkozasba hogy autot vegyen, szerszamokat, gepeket es kockazatot is vallal mert munka nem mindig van, foleg telen az unnepek kornyeken.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!