A HR-esek a legbefolyásosabbak?
Ha megnézitek minden komoly cégnél egy hr es csaj dönti el hogy te ott fogsz e dolgozni vagy nem.
Tehát mondhatjuk ők számítanak a legjobban egy munkahelyen. Ha szimpatikus vagy vagy bejössz neki simán lehet hogy kivételez is veled.
Egyik ismerősöm nem felelt meg volna a munkára, de felszedte a hr-es csajt akinek volt férje, azóta is ott dolgozik, már házasok.
Tehát mondhatjuk, hogy a HR-es csajszik olyanok mint az adminok/főnökök egy cégnél, toborzás, stb.
A HR kb. annyit igyekszik megállapítani, hogy az illető nem kamuzik orbitálisat a CV-ben, vagy nem teljesen debil.
Ha ez OK, megy a szakmai csoporthoz a jelölt, akik döntenek saját belátásuk szerint.
Kíváncsi vagyok, hol kérdeznek ilyen oroszlánfókásat, bár lehet, hogy valami marketing vagy kommunikációs pozíció esetén le lehet szűrni valamit belőle.
Műszaki területen ilyet még soha nem láttam 20 év alatt, sem Magyarországon, sem Németországban, USA-ban vagy UK-ben.
Engedd már el. Semmi közöd hozzá, hogy ki hol dolgozott, ésegyébként sem tartozik neked magyarázattal. A komplexusaid meg ne itt éld ki, megteszi azt a doktorprofesszorbeles akin mindenki röhög.
tudod mit:
Walmart
Amazon
Exon Mobile
Apple
UnitedHealth Gorup
Tessék, itt van 5 cég, most akkor hirtelen igazam lett mindenben amit írtam? Nyilván te is érzed mekkora baromság, hogy 5 cégnevet vársz.
Hiszen
a) kamuztam, akkor nyilván bekamuzok a fentieknél sokkal validabb cégeket is, mondtam, hogy magyar és fortune500-as is volt, tehát ezt lefedni mondjuk egy MOL, Allianz, MSCI, ExonMobile, GE vonal(mindegyik itt Mo-n is elérhető, de átlag EU állampolgárként egyiknél sem nehéz dolgozni, teljesen hihető válaszok, akár a valóság is lehet ;))
b) nem kamuztam, akkor viszont nyilván nem egy anonim oldalon fogom leírni, és teljesen mindegy is, hogy mi az 5 cég.
De akár a) akár b), a mondanivalóm valóságtartamát egyik sem befolyásolja, ahogy az sem, hogy leírok e 5 cégnevet, amiről az előbb állapítottuk meg, hogy nyilván kamuzhattam is, meg nem is.
De ha nem akarod feszegni tovább a témát, csak 5 cég név érdekelt, akkor tessék, máris írtam 10 céget, válogass ;)
"Erre én is kíváncsi vagyok, a többség soha életében nem kerül közelébe sem top cégnek, emberünk meg ötnél is megfordult. Nem lehet, hogy nagy gyűjtőmultikat ért top cég alatt?"
Ne hülyéskedjetek már!!! Annyi top cég van jelen Mo-n, hogy az félelmetes. És a többségükhöz nem is olyan nehéz bekerülni. De az igazi titok az, hogy ha 1-hez bekerültél, akkor 5-höz 10-hez is be fogsz!
Én pályakezdőként kis magyar cégeknél voltam, és nagyon nehezen találtam meg az utat a multik világába. Most viszont így 5 után már nem én keresem, hanem
- hívnak HR-ek a linkedin profil miatt
- hívnak régi kollégák, mert szakemberből kb mindenhol hiány van.
Segítek, itt egy fortune 500, az első 100-ban találsz legalább 6-8 olyan ___ismert___ céget, akinek van BP/Pest megyében operációja, és ha ránézel az állás portáljaikra, akkor mindegyiknél találsz egy rakás kiírást műszaki pozíciókban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!