A HR-esek a legbefolyásosabbak?
Ha megnézitek minden komoly cégnél egy hr es csaj dönti el hogy te ott fogsz e dolgozni vagy nem.
Tehát mondhatjuk ők számítanak a legjobban egy munkahelyen. Ha szimpatikus vagy vagy bejössz neki simán lehet hogy kivételez is veled.
Egyik ismerősöm nem felelt meg volna a munkára, de felszedte a hr-es csajt akinek volt férje, azóta is ott dolgozik, már házasok.
Tehát mondhatjuk, hogy a HR-es csajszik olyanok mint az adminok/főnökök egy cégnél, toborzás, stb.
"Ha megnézitek minden komoly cégnél egy hr es csaj dönti el hogy te ott fogsz e dolgozni vagy nem."
Ez az állítás hamis.
Ez hülyeség. A HR-es előszűr, de nem ő dönti el, hogy felvesznek-e.
A HR-es csak átnézi a beérkezett 300 pályázatot, kapásból kiszórja a nevetséges CV-ket, aztán azokat, akiknek nincs meg a releváns képzettsége vagy tapasztalata, majd a maradékot leszűri egy első körös interjúval, hogy pl tényleg tud-e angolul. Így csinál a 300 jelentkezőből 15-öt, hogy a vezetőnek már tényleg csak az esélyes jelöltekkel kelljen foglalkoznia.
5, Én eddig akármennyi HR-esnél voltam mindegyik el volt szállva magától. Mint ha rajtuk múlna a cég sorsa. Nagyképűek voltak velem. Belekérdeztek magánéleti dolgokba, és utána mondtak egy nagyon kevés fizetést. Volt amelyik lebeszélt a munkáról, hogy úgy sem fogom bírni. Nem tudom ez is a teszt része volt-e vagy csak simán szadista volt.
És persze a tesztelős kérdések, hogy milyen állat lennél oroszlán vagy fóka?
"Belekérdeztek magánéleti dolgokba"
Amire nem vagy köteles válaszolni
"utána mondtak egy nagyon kevés fizetést."
Általában TE adod meg a bérigényedet és ha nem egyezik az elképzelésetek, akkor jön a béralku.
"Volt amelyik lebeszélt a munkáról, hogy úgy sem fogom bírni."
Ezt nehezen hiszem el.
"milyen állat lennél oroszlán vagy fóka?"
Oroszlánfóka. :D
"És persze a tesztelős kérdések, hogy milyen állat lennél oroszlán vagy fóka?"
Erre a jó válasz: hr-es biztos nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!