A HR-esek a legbefolyásosabbak?
Ha megnézitek minden komoly cégnél egy hr es csaj dönti el hogy te ott fogsz e dolgozni vagy nem.
Tehát mondhatjuk ők számítanak a legjobban egy munkahelyen. Ha szimpatikus vagy vagy bejössz neki simán lehet hogy kivételez is veled.
Egyik ismerősöm nem felelt meg volna a munkára, de felszedte a hr-es csajt akinek volt férje, azóta is ott dolgozik, már házasok.
Tehát mondhatjuk, hogy a HR-es csajszik olyanok mint az adminok/főnökök egy cégnél, toborzás, stb.

Ez a szokásos hülyeség.
Az elmúlt 20 évben 5db olyan cégnek dolgoztam, amikre bőven igaz a "top cég" megnevezés (magyar nagyvállalat és gigantikus multik).
A HR-esnek a szakterület mellett kb semmi beleszólása nem volt a dolgokba.
A mezei állásokat a szakmai vezetők döntik el, a HR-es véleménye maximum akkor számíg, ha nagyon billeg két jelölt között a választás.
A management állások meg még ennél is kevésbé HR érintettek.

13: nyilván egy szakmai életrajzot nem mellékelek :)
de magyar részről olyan sok opció nincs, nemzetközi vonalon meg fortune 100 és 500 cégek.

"Én mindig át szoktam menni az első körös HR-es interjún."
Hiányszakmában dolgozom, már nincs is első körös HR interjú, behívjuk a jelöltet, a szakmai stáb dönt, a HR észrevételeket tehet.
Ha nem így csináljuk, akkor mire lemegy a 2-3 interjú kör (HR, szakmai vezető, felső vezető), addigra 2 másik konkurenstől van ajánlata az illetőnek, és jellemzően az egyiket el is fogadja

15-ös, megjelent a szokásos troll, aki annyira kelendő, hogy nem fér el az arca az interneten.
Kizártnak tartom, hogy nincs első körös HR-interjú. A mai világban ez annyit jelent, hogy beküldöd az önéletrajzod, a HR-es felhív, és elbeszélget veled egy fél órát, órát. Nem kell menni sehova, kb. a jelentkezés után másnap meg is történik. Ne mondd már, hogy erre nincs idő. Vagy a management annyira ráér, hogy az összes esetleg potenciálisan troll jelölttel is elbeszélget?

16: egy HR gyakornok hívogatja az embereket, és egyeztet időpontot. Nincs fél óra elbeszélgetés, nincs "hol képzeled magad 10 év múlva", nincs "mondj 3 jó és rossz tulajdonságot"...
Egy dolgot kérdez meg, az illető bérigényét, bár újabban azt sem kell, mert a jelentkezési portálon kötelező pont a kitöltése.
És nem, nem kelentkezik 500 troll, mert már a beküldött életrajzok alapján kiszórjuk egy büdös szó elbeszélgetés nélkül azokat, akik az elmúlt években 0 szakmai munkát végeztek.
A pályakezdőknél egy beugró feladat van, azt kell megoldani gép előtt, szintén nincs HR-es rész, ha nem megy át rajta, akkor 0db emberi beszélgetésben van része.
Mint mondtam hiányszakma, nem biztosítást kell tukmálni emberekre, műszaki területen az életrajz és a beugró feladat biztosít minden előszűrést.

18: áruld már el nekem, hogy mennyivel leszel előrébb, ha azt mondom, hogy pl MSCI mintha azt mondom, hogy egy S&P500-as cég?
És mellesleg ha mondok 5 cégnevet, akkor nem azt fogod rögtön mondani, hogy persze, bizonyítsd? :)

"Én eddig akármennyi HR-esnél voltam mindegyik el volt szállva magától. Mint ha rajtuk múlna a cég sorsa. Nagyképűek voltak velem. Belekérdeztek magánéleti dolgokba, és utána mondtak egy nagyon kevés fizetést"
És te még azt hiszed, hogy komoly cégnél interjúztál? ( "Ha megnézitek minden komoly cégnél egy hr es csaj dönti el hogy te ott fogsz e dolgozni vagy nem." )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!