Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Természettudományi vagy...

Természettudományi vagy bölcsészdiplomával nehezebb elhelyezkedni?

Figyelt kérdés
2024. jan. 4. 15:02
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:

Szerintem hagyjuk, vagy 4 ember próbálta vele megértetni a dolgot, nem sikerült, ennyi.

Saját karrierje azt csinál vele amit csak akar, ha ez így jó neki hát hajrá.

2024. jan. 7. 13:39
 42/47 A kérdező kommentje:

"Saját karrierje azt csinál vele amit csak akar, ha ez így jó neki hát hajrá."

Ja, hogy ti az elmúlt 4 oldalon keresztül végig azt gondoltátok, hogy a kérdésem arról szól, hogy adjatok tanácsot az állásinterjúmhoz?

Akkor azért ismételgettétek folyamatosan, hogy nyaljak be a HR-nek meg satöbbi. Így már értem, csak sajnos semmi köze a kérdéshez.

2024. jan. 7. 13:51
 43/47 IgaziÚriember ***** válasza:
65%

#43 A kérdésre az a válasz, hogy egy átlagos embernek természettudományi diplomával könnyebb elhelyezkedni.

Viszont a hozzád hasonló mentálisan sérült és pszichés zavarokkal küzdő egyéneknek bármilyen végzettséggel nehéz az elhelyezkedés.

2024. jan. 7. 14:44
 44/47 anonim ***** válasza:

"A hülye is tudja miért szórnak ki. Mert a HR-eseknek fáj, ha elmondom az igazságot róluk."

Mint mondtam, nem vagyok HR-es, vezetek egy közepes csapatot.

De ha nekem minden mérnök kollégával, minden apró-cseprő céges ügyben több órás lelkizést kell tartani, és bármit mondok, ő csak hajtogatja a saját világképét, akkor beleőrülnék.

Volt ilyen beosztottam. Bejött az 1x1-re, és 1.5 órán át dőlt belőle a panasz, hogy vele ki hogy bánik, ki nem tart be betűre egy szabályzatot, mit nem ért a cég működésében. Pont a HR akarta megmenteni, elküldték mindenféle tréningre, fejleszésre, kapott egyéni coachingot (gyakorlatilag egy pszichológust). Ha nem egy kő gazdag amerikai multi, akkor régen kivágtuk volna, de a HR meg akarta menteni. A végén elváltak az útjaink.

2024. jan. 7. 15:38
 45/47 A kérdező kommentje:
Egyszer nem mentem be a főnökömhöz lelkizni, sőt senkihez se. Szóval megint csak leírtad a hasraütésszerű benyomásaid közül az egyiket.
2024. jan. 7. 15:40
 46/47 anonim ***** válasza:

így van 47-es! Itt mindenki hülye!

Hülye a HR-es csaj, de te megmondod neki a frankót.

Hülye az is, aki 10+ éve vezet csapatokat, de te itt is kiderítetted, hogy ki az alkalmatlan.

Egyetlen ember van, aki átlátja a világot, és akinek tévedhetetlen erkölcsi és szakmai iránytűje mindig megmutatja a többieknek a helyes irányt.

Igazából nem az a gond, hogy bármi baj lenne veled. Te egyszerűen túl jó vagy a világ számára. Meg sem érdemlünk téged.

2024. jan. 8. 07:41
 47/47 anonim ***** válasza:

Nem, nekem nem fáj. Van munkám, jól meg is fizetik. Nem is írtam még ki sosem olyan kérdést, hogy miért nehéz elhelyezkedni, és biztos a bölcsészeknek könnyebb.

Te viszont itt lehülyézhetsz valakit, és kb ez az egyetlen sikerélményed.

Hidd el, én nem szeretném elvenni tőled a lehetőséget, hogy megéld önmagad, ha neked mások hülyézése elég. Ha szerettél volna változni, fejlődni, ha tényleg érdekelt volna a valódi probléma, amin tudsz dolgozni, akkor többen írtak neked jó dolgokat.

De ha megelégszel azzal a leegyszerűsítéssel, hogy minden HR-es, szakmai vezető, stb hülye, és te mindegyiknél jobb vagy, akkor senki ember fia nem fogja ezt elvitatni tőled.

Minden jót!

2024. jan. 8. 07:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!