Csak én tapasztalok ilyen dolgokat/bakikat mostanában az IT-s interjúztatásoknál?
Egyszerre több helyre jelentkeztem, és meglepetésemre kb. mindegyik helyen visszahívtak. Az első helyről beszéltem e-mailben a HR-essel, és lefixáltuk, hogy akkor múlt szerdán 1-kor hív. Azóta is hív.
Következő hely, lement a HR-es kör, tovább is jutottam, az interjún a nő mondta, hogy 1-2 napon belül küldi az e-mailt a következő körös információkkal. Azóta is küldi, ez volt 8 napja.
Másik pedig egy külföldi cég, volt HR-es köröm, és egy technikai beszélgetés a Senior Team Lead-del. Megdicsért, tetszettem neki, tovább jutottam. Úgy volt, hogy múlt hét hétfőn küldi a beadandó projektfeladatot. Hétfőn nem kaptam semmit, majd múlt kedden felhívott, hogy ne aggódjak a feladat miatt, úgy ítélték meg, hogy az interjú és a CV-m alapján nem szükséges nekem az a feladat, tovább tudunk anélkül is lépni. (Plusz előtte mondtam már, hogy nekem van már egy ajánlatom, és időszűkébe vagyok.) És hogy 1 nap múlva küldi az infókat a további lépésekről. Ennek már 1 hete, azóta is küldi.
Nem tudom másnak mik a tapasztalatai, de ennyi fals ígérgetést még sosem kaptam, mint ebben az idényben, pedig interjúzgattam már párat. Hálistennek találtam egy jó helyet, ezért nem kellet nekem, írogatnom, hogy akkor hol az e-mail...
22-es, sajnos ez a normális ebben az országban, igen. Te hol élsz?
Felhívom a burkolót, ácsot, villanyszerelőt, stb. Megígéri, hogy holnap eljön, és megnézi, mi a munka. Aztán soha többet nem hallok felőle. 10-ből 9 ezt csinálja, te még nem jártál így?
"Gondoljatok bele, az autószerelő azt mondja nektek hogy 1 héten belül megjavítja, eltelik másfél hét és neked fingod sincs hogy mi van a kocsiddal....normális nem?"
Nyilván nem "normális", de igen, magyarországon sajnos ez a megszokott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!