Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Csak én tapasztalok ilyen...

Csak én tapasztalok ilyen dolgokat/bakikat mostanában az IT-s interjúztatásoknál?

Figyelt kérdés

Egyszerre több helyre jelentkeztem, és meglepetésemre kb. mindegyik helyen visszahívtak. Az első helyről beszéltem e-mailben a HR-essel, és lefixáltuk, hogy akkor múlt szerdán 1-kor hív. Azóta is hív.

Következő hely, lement a HR-es kör, tovább is jutottam, az interjún a nő mondta, hogy 1-2 napon belül küldi az e-mailt a következő körös információkkal. Azóta is küldi, ez volt 8 napja.

Másik pedig egy külföldi cég, volt HR-es köröm, és egy technikai beszélgetés a Senior Team Lead-del. Megdicsért, tetszettem neki, tovább jutottam. Úgy volt, hogy múlt hét hétfőn küldi a beadandó projektfeladatot. Hétfőn nem kaptam semmit, majd múlt kedden felhívott, hogy ne aggódjak a feladat miatt, úgy ítélték meg, hogy az interjú és a CV-m alapján nem szükséges nekem az a feladat, tovább tudunk anélkül is lépni. (Plusz előtte mondtam már, hogy nekem van már egy ajánlatom, és időszűkébe vagyok.) És hogy 1 nap múlva küldi az infókat a további lépésekről. Ennek már 1 hete, azóta is küldi.

Nem tudom másnak mik a tapasztalatai, de ennyi fals ígérgetést még sosem kaptam, mint ebben az idényben, pedig interjúzgattam már párat. Hálistennek találtam egy jó helyet, ezért nem kellet nekem, írogatnom, hogy akkor hol az e-mail...

2023. dec. 19. 13:07
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
88%
19-esnek azért igaza van. Ha nem jeleznek vissza, nem vettek fel. Valószínűleg elfelejtettek, vagy nem is akartak értesíteni. Bele kell törődni. Olyan nincs, hogy téged akarnak felvenni, csak elfelejtettek szólni.
2023. dec. 22. 23:03
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
Igen, valószínű akkor nem téged vettek fel, de lehetnek kivételek. Velem is volt már hogy a beígért 2 hét helyett 3 hét múlva jeleztek nekem és mégis enyém lett az állás. Semmi baj ha valaki nem jelez vissza, viszont akkor ne is ígérgessen, ne mondja hogy x hét/nap múlva biztos hogy visszajeleznek. De szerintetek az normális, hogy beígérünk valamit egy adott időre és utána próbáljuk elsunyulni, úgy teszünk mintha megszűnt volna? Gondoljatok bele, az autószerelő azt mondja nektek hogy 1 héten belül megjavítja, eltelik másfél hét és neked fingod sincs hogy mi van a kocsiddal....normális nem? XD.
2023. dec. 22. 23:24
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

22-es, sajnos ez a normális ebben az országban, igen. Te hol élsz?

Felhívom a burkolót, ácsot, villanyszerelőt, stb. Megígéri, hogy holnap eljön, és megnézi, mi a munka. Aztán soha többet nem hallok felőle. 10-ből 9 ezt csinálja, te még nem jártál így?

2023. dec. 23. 10:17
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

"Gondoljatok bele, az autószerelő azt mondja nektek hogy 1 héten belül megjavítja, eltelik másfél hét és neked fingod sincs hogy mi van a kocsiddal....normális nem?"

Nyilván nem "normális", de igen, magyarországon sajnos ez a megszokott.

2023. dec. 23. 15:14
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!