Csak én tapasztalok ilyen dolgokat/bakikat mostanában az IT-s interjúztatásoknál?
Egyszerre több helyre jelentkeztem, és meglepetésemre kb. mindegyik helyen visszahívtak. Az első helyről beszéltem e-mailben a HR-essel, és lefixáltuk, hogy akkor múlt szerdán 1-kor hív. Azóta is hív.
Következő hely, lement a HR-es kör, tovább is jutottam, az interjún a nő mondta, hogy 1-2 napon belül küldi az e-mailt a következő körös információkkal. Azóta is küldi, ez volt 8 napja.
Másik pedig egy külföldi cég, volt HR-es köröm, és egy technikai beszélgetés a Senior Team Lead-del. Megdicsért, tetszettem neki, tovább jutottam. Úgy volt, hogy múlt hét hétfőn küldi a beadandó projektfeladatot. Hétfőn nem kaptam semmit, majd múlt kedden felhívott, hogy ne aggódjak a feladat miatt, úgy ítélték meg, hogy az interjú és a CV-m alapján nem szükséges nekem az a feladat, tovább tudunk anélkül is lépni. (Plusz előtte mondtam már, hogy nekem van már egy ajánlatom, és időszűkébe vagyok.) És hogy 1 nap múlva küldi az infókat a további lépésekről. Ennek már 1 hete, azóta is küldi.
Nem tudom másnak mik a tapasztalatai, de ennyi fals ígérgetést még sosem kaptam, mint ebben az idényben, pedig interjúzgattam már párat. Hálistennek találtam egy jó helyet, ezért nem kellet nekem, írogatnom, hogy akkor hol az e-mail...
Ez statisztikai véletlen, hogy három ilyet kifogtál egymás után, ne tulajdoníts neki nagy jelentőséget.
Azért gondold át hogy oké-e a CV-d, tudod-e azt a szintet, amit elvárnak, és ennyi.
Ilyenkor visszatudod hívni őket és érdeklődni ….
Ha egy határidőt jóval túlléptek, amit nekem megígértek, teljesen normális ha felkeresed őket.
Sok helyen van nem csak IT ben.
Határidő másnapján fel szoktam hívni, hogy mi a helyzet.
Nem egyszer volt, hogy illető szabira ment és nem adta át másnak a feladatot de helyettese felvett mert tényleg kellett nekik ember.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!