Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Manapság a munkáltató miért...

Manapság a munkáltató miért problémázik azon, ha pályakezdő vagyok és nincs szakmai tapasztalatom? Hiszen ha nem értek valamit, majd megkérdezem a ChatGPT-től hogy mit kell csinálni.

Figyelt kérdés

tegnap 23:21
 1/6 anonim ***** válasza:
90%

Na pont ezért...az, hogy tudsz valamit (gyakorlatod van benne, tudod mit miért csinálsz, mik a potenciális hibák és hogy lehet őket elkerülni) meg az, hogy megkérdezed a chat gpt-t az két nagyon külön dolog és a végeredmény is jellemzően más lesz.

Félre ne értsd, a chatGPT egy szuper dolog, én is gyakran használom, de a tényleges értő tudást, tapasztalatot nem helyettesíti.

ma 00:02
 2/6 anonim ***** válasza:
0%

#1, 2 éve használom a chatgpt-t, ráadásul az ingyenes verziót, jellemzően olyasmire, amihez nem értek és korábban nem foglalkoztam vele (munka), azóta a 3 ügyfélnél végeztem olyan munkát, amihez korábban közöm nem volt és szuperül megy/ment (data analízistől kezdve az SAP használatán át az olyan gyártási technológia elemzéséhez, amit életemben nem láttam korábban).

Ha jól kérdez az ember és van némi analitikai gondolkodása, akkor a munka 70-80%t is akár el tudja az ember gégeztetni vele. Igaz telt vagy 2 hónapomba az elején, de megtanultam úgy kérdezni, hogy nem kell folyamatosan visszaellenőrizzem az állításait, hanem akár egy az egyben másolhatom be

ma 00:42
 3/6 anonim ***** válasza:
87%
En szakacs vagyok es chatgpts receptek alapjan dolgozok. Neha tud hulyeseget mondani...
ma 01:03
 4/6 anonim ***** válasza:
87%

Pont ezért. Amit a chatGPT-vel is meg lehet oldani, arra senki sem fog felvenni egy embert.

Másrészt bődületes nagy baromságokat képes produkálni viszonylag gyakran, ezt azért tudni kell felismerni. Részfeladatokra olykor hasznos, használjuk mi is, de hát tudni kell megfelelően kezelni. Konkrétan semmiféle olyan munkakört nem tudok elképzelni, ahol kiválthatná akár csak felerészben is az emberi tapasztalatot, tényezőket. Olykor jópofa, hasznos segítség, adatbázis, csevegőprogram, de aki ezt a viszonylag egyszerű szoftvert (mert az) valami mindenható, nagytudású, intelligens lényként kezeli, arra egy vécépucolást sem bíznék rá.

ma 06:34
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha azt hiszed hogy a chatgpt mindenre válaszol... az elég gáz
ma 07:17
 6/6 Koplárovics Béci ***** válasza:

"majd megkérdezem a ChatGPT-től hogy mit kell csinálni."

Azaz még gondolodni sem akarsz (vagy tudsz, döntsd el melyik). Itt inkább ez lesz a gond. A ChatGPT-t ő is meg tudja kérdezni, arra fölösleges titkárnőt tartani.

ma 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!