Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pályakezdőként megéri jelentke...

Pályakezdőként megéri jelentkezni olyan állásra, ahol a hirdetésben 3 év tapasztalatot várnak el vagy semmi esély?

Figyelt kérdés

szept. 26. 22:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%

Attól függ.

Pl pár év releváns önkénteskedés. Külföldi tapasztalatok. Saját kutatások, projektek. Ezek mind nyomnak a latban. Én most vettem fel valakit aki teljesen pályakezdő, de nagyon ügyesen mozgott a világban

szept. 26. 22:12
 2/11 anonim ***** válasza:
89%
1 gombnyomás a jelentkezés, nem vesztesz vele semmit
szept. 27. 07:09
 3/11 anonim ***** válasza:
94%

Simán.

Diplomás könyvelőt kerestek, tapasztalattal; diploma nélkül, folyamatban levő mképessel jelentkeztem és én kerültem be... Mondjuk az egyetlen voltam, aki hibátlan tesztet írt, és mivel kellett a bér ismeret, nekik meg az egy kanyi se volt, nem volt nehéz dolgom.

szept. 27. 07:30
 4/11 anonim ***** válasza:
92%

Mi a legrosszabb, ami történhet? Nem téged választanak. Ha meg sem próbálod, akkor sosem tudod meg.

Én is volt, hogy jelentkeztem egy melóra, ahova felsőfokú végzettséget kértek és Active Directory tapasztalatot. Egyik sem volt meg, mégis felvettek és 4 évig dolgoztam ott.

szept. 27. 09:00
 5/11 anonim ***** válasza:
19%
Semmi esélyed.
szept. 27. 21:01
 6/11 anonim ***** válasza:
40%

Én most jelentkeztem egy olyan állásajánlatra, ahol vastagon szedve szerepelt az 5 év tapasztalat. Nekem csak alig 1 év van. Jövő hétre behívtak interjúra.

Szóval nyugodtan add be!

szept. 28. 06:59
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem vesztesz vele semmit. Azt sem hívják be akinek megvan a szükséges tapasztalata.
szept. 28. 08:20
 8/11 anonim ***** válasza:
36%

Simán. Engem még egyetem alatt vettek fel olyan pozícióba, ahol 3-5 év tapasztalat kellett. Nekem volt kb 6 hónap diákmunkás tapasztalatom.

Most is LinkedInen megkeresett egy recruiter, hogy 8-10 év tapasztalattal keresnek senior kollégát. Tökéletesen a profilomban illett a pozíció, de csak 2,5 éves tapasztalatom van, ezt leírtam neki és mondta, hogy nem probléma. Persze végül nem lettem erre a pozícióra jó, de nyílván a recruiter azért tolt volna be, mert látott rá minimális esélyt.

szept. 28. 10:31
 9/11 anonim ***** válasza:
75%
A recruiter azért akart betolni, mert ő ez alapján kapja a fizuját
szept. 28. 10:50
 10/11 anonim ***** válasza:
69%

8: linkedin teljesen irreleváns, automatikusan spammelik az embereknek a "megkeresést", de meg se nyitják a profilodat.

Ha egy pozícióhoz tapasztalat az elvárás, nem fognak felvenni tapasztalt nélkül (pont). Néz meg egy szótárat, hogy mit jelent az "elvárás" szó.

Előfordulhat olyan, hogy a pozícióra amúgy nincs szükség tapasztalatra, csak oda írják hátha találnak valami balekot rá bagóért, azt ha nincs, akkor felvesznek valami olcsójánost tapasztalat nélkül, de ne legyenek illúzióid... válság elején ülünk mindenhol létszámstop meg leépítések vannak, nincs hiány jelentkezőből sehol manapság...

szept. 28. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!