Veszprém megyében pályakezdőként, 0 tapasztalattal melyik céghez érdemes jelentkezni, ahova esély van rá, hogy fel is vesznek?
Júniusban államvizsgáztam programtervező informatikus szakon, családi okok miatt szeptember legvégén tudtam elkezdeni állást keresni. Tapasztalatom szinte semmi, csapatban idáig nem dolgoztam (egyetemi projekteken kívül, ami 2 volt összesen), ezért nem nagyon vesznek fel sehova. Kereset szempontjából éppen ezért semmilyen elvárásom nincsen, 200.000 bruttóért is dolgoznék, de sehova nem vesznek fel.
Van olyan cég Veszprém megyében, ahova így el lehetne menni, vagy inkább keressek másik szakmát?
Ha irónikus akarnék lenni, akkor azt mondanám, azoktól kellene megkérdezni, akik diploma nélkkül is megkeresik a nettó 800 000 forintot, de a valóság ennél azért szigorúbb.
Minimálbérért ne menj el, ne is ajánlkozz, mert azt hiszik, azért éred be annyival, mert annyit is érsz.
Próbálj meg fővárosi cégekkel, vagy alapítványokkal kapcsolatba kerülni.
A CV-dben említsd meg a jelesre sikeredett szakdolgozatodat is, valamint tégy említést arról a területről, ami tetszik. Specializáció.
Valami referencia munkát kellene, hogy csinálj és azt saját weboldalra TLD tedd is fel.
NEM REKLÁM, HANEM VÉLEMÉNY!
Készíts egy önéletrajzot és oszt meg a fejvadászokkal (munkaerő közvetítők). Én a Bluebird-et szerettem, mert rengetegen vannak és nagyon segítő készek. Nekem pl. a CV-et is véleményezték és javítandót is mondtak rá, hogy úgy osszem meg velük. Mindezt ingyen teszik.
Mikor megosztottam velük a CV-m vagy 5-en kerestek meg 3 nap alatt, amiből lett 4 céges interjú.
Azért is ingyen, mert a fejvadászok úgy működnek, hogy a cég keres embert, így "felbérel" fejvadászokat, hogy keressenek neki munkaerőt. Tehát a cég fizet érted, nem te a munkáért.
Egy próbát megér. :) És fix pesti munkáltatód lesz, ha össze is jön valami. :)
"álláshirdetések alapján legalább 1-3 év gyakorlat kell"
Ezeket ne vedd sose szó szerint.
Ezt érsed úgy, hogy releváns. Ha otthon aktívan programoztál 2 évet, az releváns 2év.
"Ha otthon aktívan programoztál 2 évet, az releváns 2év."
LOL x LOL
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!