Hogyan reagálnátok? Elkérnétek az útiköltség árát?
Figyelt kérdés
A családdal szeretnénk elköltözni egy másik régióba. A feleségem kapott 1 remek munkalehetőséget, így én is elkezdtem munkát keresni. Úgy néz ki hogy lett is 1. 230 km-re költözünk a jelenlegi lakhelyüntől így mondhatni,hogy az ország másik végébe. Emailban és telefonos is jeleztem nekik,hogy messze lakok kérem legkésőbb PÉNTEK DÉLIG jelezzenek ha nem alkalmas az időpont a holnapi interjúra. Természetesen elutaztam, itt vagyok a szállodai szobában és most este 8-kor jött az email hogy mégse jó a holnapi nap nekik. Hogyan reagálnátok? Útiköltséget visszakérnétek? Nem tartom magam kapzsi embernek. De a fölösleges pénzszórást utálom. Nekem ez a kis út 40 ezrembe fájt. Akkor vettem volna a gyermekemnek játékot, elmentünk volna a családdal vacsorázni stb. Nem tudom milyen válasz emailt írjak. Nagyon bosszant ez az egész.2023. dec. 15. 21:11
31/34 anonim válasza:
Sok lapátos nem tudja elképzelni, hogy van akinek jobban megy. 😆
32/34 anonim válasza:
Nem vagyok sem szakértő, sem topmenedzser, a tengerentúlra sem hívtak még interjúzni, de amikor messzebbi cég (100+x km) hívott személyes beszélgetésre, akkor mindig állták az utazási költségeim árát.
33/34 anonim válasza:
Akkor most jöttök ide látatlanban dicsekedni.
"Minden normális cég fizeti az útiköltség árát." Aha, persze. Orbán Viktor meg még hazafelé tett egy olaszországi kitérőt is, neki még ezt is fizették.
Nyilván ti is tudjátok, hogy hány millió ember él Magyarországon, és ebből hány százalék megy olyan állásinterjúra, ahol fizetik az útiköltséget.
Millióból egy fizeti, el tudom képzelni, de azt is említsétek már meg, hogy hányadik kör volt?
Mert én mostanában voltam állásinterjúkon, na, nem miniszterelnöknek, de nem is szalagmunkásnak. 2,3 körös interjúk voltak, online. Ha 4. körre behívott volna 3 jelöltet személyesen, akkor el tudom képzelni, hogy kifizetik az útiköltséget, de azért járjunk már két lábbal a földön.
34/34 anonim válasza:
33# nem tudom, hogy egy vonatjegy árán mi dicsekedni való lenne, én a 32. hozzászólást írtam egyedül. A 2. kör az, amit szoktak fizetni, ezek olyan pozíciók eleve, amikre a cégek/fejvadász hívnak, nem az ilyen egy meghirdetett pozícióra ötvenen küldünk cv-t típusú. Múlt hónapban két ilyen interjún voltam, az egyik a Siemens, a másik az E&Y. Most is épp indulok, ez pedig a Zentiva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!