Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan reagálnátok? Elkérnétek...

Hogyan reagálnátok? Elkérnétek az útiköltség árát?

Figyelt kérdés
A családdal szeretnénk elköltözni egy másik régióba. A feleségem kapott 1 remek munkalehetőséget, így én is elkezdtem munkát keresni. Úgy néz ki hogy lett is 1. 230 km-re költözünk a jelenlegi lakhelyüntől így mondhatni,hogy az ország másik végébe. Emailban és telefonos is jeleztem nekik,hogy messze lakok kérem legkésőbb PÉNTEK DÉLIG jelezzenek ha nem alkalmas az időpont a holnapi interjúra. Természetesen elutaztam, itt vagyok a szállodai szobában és most este 8-kor jött az email hogy mégse jó a holnapi nap nekik. Hogyan reagálnátok? Útiköltséget visszakérnétek? Nem tartom magam kapzsi embernek. De a fölösleges pénzszórást utálom. Nekem ez a kis út 40 ezrembe fájt. Akkor vettem volna a gyermekemnek játékot, elmentünk volna a családdal vacsorázni stb. Nem tudom milyen válasz emailt írjak. Nagyon bosszant ez az egész.

2023. dec. 15. 21:11
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
32%
Az nem 1230 km, hanem csak 230. Az 1. az az előző mondat vége szerintem.
2023. dec. 16. 05:37
 12/34 anonim ***** válasza:
27%
Én biztosan balhét csinálnék, ez elfogadhatatlan. És természetesen örökre elfelejteném ezt a szar, szemét céget.
2023. dec. 16. 08:10
 13/34 anonim ***** válasza:
61%
Ez milyen ország vagy munkakör ahol szombaton van interjú? 😳 Most tök nem világos a táv, hogy 1.230 km vagy 230 km, tök nem mindegy. 1.230 km esetén online interjúznék elöször is, van net, webcam, nem szoktak ragaszkodni a személyes megjelenéshez. 230 km meg lófütty, autóval/busszal megjárható aznap, egyeztetnék idöpontot ami mindkettönknek megfelel, tuti nem mennék szállodába, hogy reggel 8-ra odaérjek pl.
2023. dec. 16. 09:25
 14/34 anonim ***** válasza:
61%
Én nem kérném, bár én nem is vállaltam volna ekkora költséget egy interjú kedvéért. 💁‍♂️
2023. dec. 16. 10:11
 15/34 anonim ***** válasza:
21%

Én rákérdeznék. Nem számonkérően vagy bármi hasonlóan, csak inkább úgy, hogy van-e rá lehetőség/keret, hogy ilyen esetben térítsék az utiköltséget és a szállást.

Előtte sajnálkoznék, hogy elmaradt az interjú és kifejezném abbéli reményemet, hogy még találkozunk. Megkérdezném, hogy mikor lenne nekik alkalmas a következő alkalom.

2023. dec. 16. 10:20
 16/34 anonim ***** válasza:
78%

Az a helyzet, hogy ez bennevan. A leendő munkáltatód nem tehet arról, hogy te nem 13 km-ről mész interjúzni, hanem 230-ról. És ők is csak emberek, nekik is közbejöhet bármi. Ezen felül egyébként lehet egy jó cég/jó lehetőség.

Mit tennék? Tanulnék belőle... Pl. hogy nem megyek szállodába egy interjú miatt, inkább egyeztetek mondjuk 10-re időpontot és elindulok kényelmesen 7-fél 8 körül, majd az interjú után haza. Így eleve nem lehet gond, ha este lemondják.

Élethelyzetet változtatni mindig lemondásokkal és plusz költségekkel jár. Neked most ez is benne volt.

2023. dec. 16. 12:10
 17/34 Senior Séf ***** válasza:
34%
És azt ők hogy a ménkűbe tudnák elszámolni?
2023. dec. 16. 18:39
 18/34 anonim ***** válasza:
26%
2 vagyok én igenis megírnám, úgyse akarnék odamenni dolgozni ezek után, kit érdekel mit gondolnak..
2023. dec. 16. 18:53
 19/34 anonim ***** válasza:
36%
18. Hogy-hogy hogy? Minden normális cég fizeti az útiköltséget állásinterjúkra. Nekem repülőgépeket is fizettek már, többször is.
2023. dec. 16. 18:57
 20/34 anonim ***** válasza:
65%
Érdekes. Én többször költöztem az országban, és az első interjút mindig megoldottuk online. Sosem vettek ennyire semmibe, hisz már az önéletrajzomból tudták, hogy hol lakom. Teszem hozzá, nem tucat helyekre hívtak be. Felejtsd el az ilyen helyet. Leírták magukat.
2023. dec. 17. 07:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!