Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az útiköltségtérítés a benzinr...

Az útiköltségtérítés a benzinre is vonatkozik? Tehát ha nem busszal járok be, hanem kocsival.

Figyelt kérdés

2022. júl. 19. 22:26
 1/5 anonim ***** válasza:
Általában igen, kilométerenként fogsz x forintot kapni
2022. júl. 19. 22:30
 2/5 anonim ***** válasza:
93%
Igen, 15Ft/km áron, ami még villanyautóval sem jön ki.
2022. júl. 19. 22:31
 3/5 anonim ***** válasza:
90%
És a 15 is sok helyen 9 csak.
2022. júl. 19. 22:52
 4/5 anonim ***** válasza:

Nálunk csak akkor fizetik a jogszabályi minimum 9Ft/km díjat, ha egyébként a bejutást csak átszállással lehet megoldani és az egyes járatok között a várakozási idő minimum 80 percet emészt fel.

Ettől persze pozitív irányban eltérhetnek a cégek, de senki sem kötelezi őket pl. nálunk nekem nem fizetik a kocsifutást, munkatársamnak (főnök haverja) 9Ft-ot fizetnek, a főnökünknek meg 45Ft-ot.

2022. júl. 20. 07:29
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Saját gépjárművel munkába járást nálunk csak ilyen esetekben engedélyezik:

- a munkavállaló lakóhelye vagy tartózkodási helye, valamint a munkavégzés helye között nincsen közösségi közlekedés,

- a munkavállaló munkarendje miatt nem vagy csak hosszú várakozással tudja igénybe venni a közösségi közlekedést

- ha a munkavállaló mozgáskorlátozottsága, illetve súlyos fogyatékossága miatt nem képes közösségi közlekedési járművet igénybe venni,

- a munkavállalónak bölcsődei ellátást igénybe vevő vagy 10 év alatti köznevelési intézményben tanuló gyermeke van,

- továbbá, ha hosszú a várakozási idő tömegközlekedéssel -> az az időtartam, amely a munkavállaló személyi, családi vagy egyéb körülményeire tekintettel aránytalanul hosszú, és amely az út megtételéhez szükséges időt meghaladja.

Nekem munkaidő letelte után 1,5 órát kellett várnom a buszomra, ezért engedélyezték a saját gépjárművel bejárást.

Mivel ez idővel költségesebb lett és a térítési összeg maradt, ezért kérvényeztem, hogy fél órával korábban kezdhessek, és fél órával korábban távozhassak a munkahelyről, így elérem az előtte lévő buszom. Engedélyezték, ezért ma már busszal járok.

Nálatok nem tudom, hogy mi az elvárás. Cége válogatja.

2022. júl. 20. 08:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!