Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg ennyire beképzeltek...

Tényleg ennyire beképzeltek az IT-sok vagy csak nálunk van így?

Figyelt kérdés

Nálunk az irodai IT jóformán semmit nem csinál. Kiosztják az új munkavállalóknak a laptopokat, tartanak egy IT tréninget, kb ennyi

Ha valami problémád van a rendszeres válasz az hogy indítsam újra a gépem, vagy nyissak ticketet a global IT-nak. Ennyi, de mást nem hiszem, hogy csinálnak. Folyton a konyhában látom őket. Mástól meg azt hallom, hogy heti pár órát dolgoznak csak, azzal is jóval többet keresnek, mint egy rendes munkavállaló, aki heti minimum 40 órában tolja. Igazságos ez így?

2023. dec. 15. 13:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
11%

"Folyton megkapom, hogy az ő munkájuk nélkülöznetetlen, hogy nincs senki, aki el tudná végezni a melójukat. Bezzeg a mi melónkra kilóméteres sorban állnak a jelentkezők. Ez mi, ha nem nagyképűség."

A fájó igazság.

2023. dec. 15. 14:07
 12/19 A kérdező kommentje:
10) ilyet én is ismerek :)
2023. dec. 15. 14:11
 13/19 anonim ***** válasza:
79%

Megint olyasmihez szóltok hozzá, amihez nem értetek. A kérdésben szereplő emberek sima rendszergazda melót csinálnak, teljesen más terület, mint mondjuk egy fejlesztőé. Utóbbiakon számonkérni egy router beállítását nagyjából annyira releváns, mint egy kőművesen a burkolást.

A támogatói pozíciók jellemzően nem fizetnek jól, aki laptopot oszt, az nem a nofluffon látható 1.5-2.5 milliós bruttókat kapja, hanem mondjuk 600k-t, eléggé más szint.

2023. dec. 15. 14:27
 14/19 anonim ***** válasza:
27%
Hát igen, ilyen amikor a prolik hőzöngenek. Én azt sem tudom, hogy hol kell bekapcsolni egy routert, viszont megtervezek egy olyan megoldást, ami mesterséges intelligencia segítségével megpróbálja előrejelezni a tőzsdei mozgásokat.
2023. dec. 15. 17:11
 15/19 anonim ***** válasza:
44%

Egy üzemeltető akkor dolgozik jól, ha semmit nem kell csinálnia, ez azt jelenti, hogy minden rendben van a rendszerrel, nincs semmi probléma amivel foglalkoznia kell.

Az más kérdés, hogy ilyenkor egy épkézláb szakember inkább képzi magát, tanul, szakirodalmat olvasgat, a konyhában való órákig tartó kávézgatás helyett.

2023. dec. 15. 17:59
 16/19 anonim ***** válasza:
39%

[link]

Probalta kikapcsolni bekapcsolni?

:-)

2023. dec. 16. 03:14
 17/19 anonim ***** válasza:
37%
#15 látszik hogy nem ismersz szakmabeliket, egy épkézláb szakember ilyenkor wowozik.
2023. dec. 16. 10:03
 18/19 anonim ***** válasza:
0%
Beképzelt emberek mindenhol vannak, ez nem területfüggő. Én még beképzelt IT-sal nem találkoztam, normálisak, nem vágnak fel semmivel, többnyire nyugodtak, kedvesek, viszont a legtöbbjük elég visszahúzódó(persze ez csak az én tapasztalatom).
2023. dec. 17. 16:21
 19/19 anonim ***** válasza:
74%

Az biztos, hogy a legtöbb szociálisan alulfejlett, beképzelt emberrel az IT területéről találkoztam, és az is, hogy fórumokon (GYK, PC Fórum stb.) elég sok elmebeteg IT-s van.

De amúgy én mérnökök között dolgozok, és közöttük is elég gyakori a saját képességeik túlértékelése és beképzeltség.

Bár őszintén én a nagy pofát a részükről inkább interneten tapasztaltam, mondjuk én nem is nagyon hagyom, hogy flegmázzanak velem a való életben.

Egyébként az a tapasztalatom, hogy minél komolyabb munkát végez vki az IT területén, annál normálisabban tud viselkedni. Öcsém programozó, náluk nem igazán jellemző az idióta viselkedés.

2023. dec. 31. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!