A kérdező szavazást indított:
Már alig van olyan cég ahol nem jelentik be teljes összegre az alkalmazottakat.
Nagyon sok olyan cég van még ahol nem jelentik be teljes összegre a alkalmazottakat.
44 szavazat
1/24 anonim válasza:
Egyes ágazatokban nagyon jellemző, ilyen pl. az építőipar, a mezőgzdaság, kiskereskedelen, de ágazattól függetlenül, ha a foglalkoztató kisebb cég, vagy egyéni vállalkozás, akkor is nagyon jellemző. Igen ritka, hogy aki minimálbérre van bejelentve manapság, az valóban annyit is visz haza.
2/24 anonim válasza:
Kb. A fél ország minimálbérre van bejelentve. De mondok egy ágazatot. Sofőr szakmában, főleg a kis és középvállalkozások, minimálbér többi zsebbe. A nagy cégek is kb ugyanígy, csak ők minimálbér plusz napidíj, ami ugye ellátmánynak számít, tehát adómentes. Az már egy fokkal legálisabb.
4/24 anonim válasza:
Aztan persze sír a szájuk amikor kevés a nyugdíj :D
5/24 anonim válasza:
Kb mindenhol minimálbéres bejelentést,és a többi ilyen olyan módon...
6/24 anonim válasza:
kb 10 eve az egyik legnagyobb IT multi is igy mukodott budapesten, jott szepen az RM es kipsztotta a boritekot :))
7/24 anonim válasza:
"Kb mindenhol minimálbéres bejelentés" Ez azért elég erős békaperspektíva. Igen sok cég van, ahol rendesen be vannak jelentve a dolgozók. Mivel olyan a munkám, ahol látom az emberek folyószámla kivonatait hiteligénylés előtt, igen ritkán futok bele minimálbérbe, de azért nem vagyok naiv, tudom, hogy van egy igen nagy réteg, aki nemhogy szürkén, de sehogy sincs bejelentve. Full feketén dolgozik, vagy a napi bejelentés se ritka.
8/24 anonim válasza:
Gyakoribb mint valaha. Akik régen feketéztek most minimálbérre jelentik be az alkalmazottakat 1 órára.
9/24 anonim válasza:
Nagyon gyakori . En mondjuk egy percet sem dolgoznék ilyen helyen. De multikat leszamitva hazai kkvk közül sztem minden második harmadik így fizethet. Épìtőipar, agrárium,vendeglatás trióban meg szinte biztos. A multikat persze baxogatjak .
10/24 anonim válasza:
Elég gyakori.
Ismerősök között sokan vannak minimálbéren +borítékon és pár hónapja amikor bementem bankba lakáshitelért meg volt lepődve ügyintéző, hogy az egész jövedelmem bevallott és rendesen igazolható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!