Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az egyik számítástechnikában...

Az egyik számítástechnikában dolgozó rokonom szerint az én bérigény elképzeléseim gépészmérnökként irreálisak. Vélemény?

Figyelt kérdés

Családi ebédnél szóba jött, hogy mik a tervek egyetem után, mennyit/hogy szeretnék keresni. Amit rólam tudni kell, hogy most vagyok MSc-s gépész hallgató a BME-n, eddig két évet dolgoztam, igaz csak félállásban, de most épp pont felmondtam, hogy a tanulmányaim befejezésére fókuszálhassak.

Lényeg, hogy azt mondtam a rokonnak, hogy a tanulmányaim befejezétvel ha főállásban elhelyezkedtem, akkor nettó 7OO-8OO ezerrel lennék igazán boldog, amelyre szinte kategorikusan kiröhögött, hogy frissdiplomás pályakezdőként ez esélytelen, amire felhoztam hogy hát mégis csak mesterem lesz, nem alapszak, plusz nem is vagyok pályakezdő. Erre ő úgy vélte, hogy a mesterképzés szerinte jelentős fizetésbeli különbséget nem fog okozni, valamint hogy két évnyi jogviszony félállásban még továbbra is pályakezdő kategória. Bevallom az utolsó része idegesített fel a legjobban, mert arra a helyre tényleg a tapasztalatért mentem el mintsem inkább a pénzért, így bántott hogy ennyire értéktelennek gondolta. Vélemény?

2023. nov. 23. 06:53
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
82%
800 nettohoz gepeszként már erősen vezetőnek kell lenni. Vezetoi pozi nélkül jó eséllyel 10 ev tapasztalattal sem lenne 800 nettoja. Talan IT teruleten az ahol egy szenior megkapja azt vagy netán többet is. Máshol ez már vezetői szint erősen.
2023. nov. 26. 09:05
 42/50 anonim ***** válasza:
100%
Jó lesz az 500e nettó körül maximum.Párom is gépészmérnök,ő is volt pályakezdő,szóval tudom miről beszélek.
2023. nov. 26. 15:00
 43/50 anonim ***** válasza:
100%
A gyakorlati tapasztalat egyebkent jó dolog volt. Nah nem azért, hogy 800 ezret keress, hanem hogy ha van 10 palyakezdo jelentkező egy állásra akkor elonybe kerulj .
2023. nov. 26. 16:31
 44/50 anonim ***** válasza:
100%
Gépészmérnök vagyok én is. A rokonod teljesen jól látja.
2023. dec. 9. 15:17
 45/50 anonim ***** válasza:
25%

Ha jól akarsz keresi lehet menni Gödre a Samsung SDI-be, de nem ajánlom ,mert a beledet is kihajtják majd. Magyarul pénzed az lesz, de elkölteni semmi szabadidőd nem lesz. Így meg mi értelme?

Msc-vel tudsz keresni kényelmes irodai munkát, ahol egy jó nettó 400-450-et biztos hogy megkapsz.

2023. dec. 9. 15:24
 46/50 anonim válasza:
100%

Szia

Lehet már nem aktuális, azért leírom.

A barátom most lesz 2 éve, hogy megszerezte az alapszakot.

Ahol a gyakorlatát töltötte ott maradt, és ahogy végzett betették nagyobb pozícióba.

Egy kisebb részleget ő vezet új termékek gyártását intézi meg ilyenek.

Az ő fizetése 550-600 nettó úgy, hogy Heves vármegyében dolgozik.

Gondolom azért a pesti régióban 650-700 megvan.

Én úgy látom, hogy nagyon sokat számít hova mész dolgozni.

Mesélte a többiekkel akikkel végzett, hogy hova kerültek és 800-400N van mindenféle fizetés.

Attól függ, hova kerülsz és persze mennyire bírod.

Reggel 08:00 bent van olyan 18:00-ig a barátom, de van, hogy 21:00-22:00 körül megy haza.

Mert a gyártás nem állhat le!

Pacsi:)

Elolvastam jó pár választ, szomorú, nagyon szomorú.

Bántás helyett inkább segítsük a másikat!

2024. jan. 16. 05:57
 47/50 anonim ***** válasza:
100%
#46 Sajnos forditva van. Ezeknel a mernoki meloknal mind a gyartoz gepgyarto cegekz mind a multik fillerba_zok Pest megyeben. Ma mernokkent videken sok helyen jobbak a fizuk, mert csak ezzel tudjak odacsabitani a dolgozokat. A fovarosban meg valogathatnak, az elmult 10-15 ev arrol szolt, hogy minden mernok BPestre koltozott, vagy eppen ott maradt igy tulkinalat alakult ki. Ha Debrecenben, Miskolcon, Veszpremben vagy Szombathelyen bemond egy gepesz brutto 1m fizetest, elobb megadjak mint a fovarosban.
2024. jan. 16. 07:50
 48/50 anonim ***** válasza:
47 jól mondja.
2024. jan. 16. 11:15
 49/50 anonim ***** válasza:
Mondjuk az is igaz hogy vidéken a különbözetet elviszi az albérlet simán. Akkor meg inkább maradok a helyemen.
2024. jan. 18. 11:40
 50/50 anonim ***** válasza:
100%
#49 Ha a a fővárosban költségmentes a lakhatásod, akkor nincs miről beszélni.
2024. jan. 18. 12:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!